Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

 Kolay bir şekilde hazırlanması ile beraber maydanoz çayı günümüzde yaygın olarak tüketiliyor. Bu tüketim ile beraber arkasından gelen pek çok farklı faydasını söylemek mümkün.

 - Vücudu toksinlerden arındırma özelliğine sahiptir.

 - Bağışıklık sistemini güçlendirir.

 - Kanserli hücreleri önleyici bir etkisi vardır.

 - Zayıflamaya karşı detoks etkisi yaratır.

 - Kan şekerini dengeleyicidir.

 - Regl dönemini rahatlatır.

 - İltihapları temizleyici bir etkisi bulunur.

 - Böbrek sağlığını koruyucudur.

 - Kansızlığa iyi gelir.

 - Cildin nefes almasını sağlayacak bir etkisi vardır.

 Bu şekilde yukarıda verilen birçok farklı özelliği ile beraber öne çıkan bitki çayları içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün. Özellikle düzenli ve dengeli bir şekilde tüketildiği takdirde, istenmeyen pek çok hastalıktan kurtulma şansı da elde edilmektedir.

 Sağlıklı bir yaşam sürmek için düzenli tüketilebilecek en önemli bitki çayları arasında maydanoz çayı geliyor. Sunduğu birçok farklı faydaların yanı sıra aynı zamanda bazı hastalıklara iyi geldiğini söylemek mümkün. Özellikle kanserli hücrelerin oluşumuna engel olarak önemli bir destek sağlar. Aynı zamanda böbrek hastalıklarına karşı koruyucu ve önleyici bir etkisi bulunur. Mide bulantısına iyi gelir ve idrar söktürücü olarak da kullanılır. Göz hastalıklarına karşı da göz sağlığını koruyucu bir etkisi olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına karşı da iyi geldiği biliniyor. Bu şekilde sunmuş olduğu faydaları ile beraber, hastalıklara karşı önleyici bir etki sağlanabilir.

 Kaynamış maydanoz suyu aynı zamanda limonlu maydanoz kürü olarak da öne çıkmakta ve değerlendirilmektedir. Ancak bu maydanoz suyunun en fazla 15 gün kadar tüketilmesi önerilmektedir. Aksine maydanoz suyunun faydaları yerine zararları ortaya çıkmaya başlar. Düzenli ve dengeli bir şekilde 15 gün boyunca kullanıldıktan sonra, 10 gün ara verilmesi gerekir. 10 gün aranın ardından yeniden düzenli biçimde ve 15 gün boyunca kullanmak önemli bir katkı sağlar. Her besin kaynağında olduğu gibi kaynamış maydanoz suyu da mutlaka düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

 İçeriğinde bulunan vitamin ve mineral kaynağı ile beraber en sağlıklı ve doğal bitki kaynakları içerisinde maydanoz gelir. Bu bağlamda maydanoz salatalarda normal bir şekilde kullanma imkanı verirken, özellikle son dönemlerde bitki çayı olarak değerlendirilmektedir. Özel olarak kaynatmak suretiyle bir miktar maydanoz ile beraber, bitki çayı şeklinde değerlendirmek mümkün. Tabii aynı zamanda maydanoz suyu üzerinden kür hazırlanmak suretiyle de kullanılabilmektedir. Özellikle limonlu su üzerinden hazırlanmış olan kür, düzenli bir şekilde kullanılırsa cilt için iyi bir katkı sağlamaktadır.

 Ciddi anlamda pek fazla zararı olmamakla beraber, maydanoz çayı ve suyunun aşırı Tüketimin de bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Özellikle ve birtakım alerjik cilt reaksiyonları yaşanabilir. Aynı zamanda aşırı tüketim ile beraber annemi (kansızlık), karaciğer ve böbrek üzerinden de birtakım yan etkiler meydana gelebilmektedir. O yüzden mutlaka tamamen dengeli bir şekilde ve belirli periyotlar altında maydanoz suyu ile beraber maydanoz suyunu tüketmek gerekmektedir.