Alınan bilgiye göre, Birlik Mahallesi Şehit Sadik Erişen Sokak'taki  bir iş yerine düzenlenen operasyonda, "masaj salonu" adı altında fuhuş  yaptırıldığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri aynı  adrese kontrol amaçlı gitti.

Bir süre bina önünde bekleyen ekipler içeriden çıkan şüpheli iki  kişinin sorgusunda söz konusu söz konusu adreste fuhşa teşvik ve aracılık  yaptırılmaya devam edildiğini öğrendi.

Bunun üzerine masaj salonuna baskın düzenleyen ekipler, içeride  yaptıkları aramada üzerinde "vücut bakım odası" yazan bir odanın kapısının  kilitli olduğunu gördü.

Israrla kapıyı çalan ekipler bir süre sonra içeriden çıkan Leyla K.  ile Mehmet Ç'nin kıyafetlerini giymeye çalıştığını gördü.

Paniklemiş halde polisin karşısına çıkan Mehmet Ç, söz konusu mekana  fuhuş amaçlı geldiğini fakat bu sırada kapının çalındığını anlattı.

İçerisinde duşakabin ve masaj sedyesi bulunan 5 odada da arama yapan  ekipler iş yerinde bulunan Bünyamin K, Menekşe U, Leyla K, Hüda Polat G, Mehmet  Ç, Murat Y. ve Furkan K'yi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerden 5'i ifadeleri  alındıktan sonra serbest bırakılırken, Bünyamin K. ve Menekşe U'nun "fuhşa  aracılık ve yer temini" suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada söz konusu adrese daha önce düzenlenen fuhuş baskınında,  masaj salonunda çalışan bir kadın ve müşterisinin binanın ikinci katından aşağı  atlayarak kaçtığı ve şüphelilerin kaçış anlarının güvenlik kamerası görüntülerine  yansıdığı ortaya çıkmıştı.