Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - MANAVGAT Belediyesi, ilçede el emeği ile üretim yapan kadınların ürettiklerinin satışının sağlanması için kooperatifleşme çalışması başlattı.

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar için başlattığı 'Torosların Kadınları Geziyor' projesi kapsamında Sülek, Güzelyalı ve Karavca mahallelerinden 79 kadın Akvaryum'u gezmek için Antalya'ya gitti. Gezi öncesi Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde kadınlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kadınların aile, ekonomik ve Manavgat'ın iktisadi hayatına katkı yapabilmeleri için bir kooperatif kuracaklarını ve ürettiklerini satabilmeleri için de şirket kurulması yönünde çalışma başlattıklarını belirtti.

Manavgat Belediyesi olarak kadınları ekonomik hayatın içinde tutabilmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini anlatan Başkan Sözen şunları söyledi:

"Toros kadınları bizim için önemli, toroslar demek bizim örfümüz, adetimiz, geleneklerimiz demek. Sizler de bunu en iyi yaşayan, yaşatan insanlarsınız. Sizin hayatınızın renklenmesi, sizin hayatınızın ekonomik koşullarını bir nebze de olsa, gerçi bu ailelerin ekonomik yaşamlarına katkı yapmak yerel yönetimlerin değil, hükümetlerin işi ama yerel ölçekte neler yapabiliriz, bunun arayışı içerisindeyiz. Bunlardan bir tanesi de kadınlarımızın üretmesinin önünü açabilmek. Her biriniz yetenekli insanlarsınız, şartlar sunulduğu zaman üretebilen insanlarsınız. Bu proje kapsamında uzman hocalarımızı davet ettik, kadınlarımızın el işlerinde nelere yatkın olduğunu, becerilerini tespit ettirmeye çalışıyoruz ve kurslara tabi tutuyoruz arkasından da sertifikalandırıyoruz. O sertifikayla üretimlerinizin önünü açmaya çalışıyoruz. Ürettiklerinizi de satabileceğiniz zeminler oluşturuyoruz. Bunu geçen sene yaptık, yapıyoruz ve aynı zamanda kadınlar nezdinde bir kooperatif kuruyoruz. Aile hayatına, ekonomik hayatına, Manavgat'ın iktisadi hayatına katkı yaptırabilmek. Aynı zamanda da bir şirket kuruyoruz, kooperatifin ürettiklerini şirket nezdinde satabilecek bir takım alt yapıyı kurgulamaya gayret ediyoruz."

FOTOĞRAFLI