ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi ile Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında 'Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi' imzalandı. Bu kapsamda memurların her ay maaşlarına ek olarak brüt 830 TL ve Ramazan Bayramı'nda 400 TL, Kurban Bayramı'nda da 500 TL almaları sağlanacak.
Mamak Belediyesi'nde gerçekleşen imza törenine, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Sözleşme ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde, çalışanların ekonomik durumunu iyileştirmek ve iş barışını sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda memurların her ay maaşlarına ek olarak brüt 830 TL ve Ramazan Bayramı'nda 400 TL, Kurban Bayramı'nda da 500 TL almaları sağlanacak. Başkan Köse, mali disiplini ve kurumsal yapısı ile Türkiye'de en etkin belediye olduklarını kaydererek, "Mamak ilçemize değer katan çalışmalarımızda personelimizin alın teri ve emeği var. Bu alın terinin karşılığını da idare olarak vermeye gayret gösteriyoruz. Mamak için hep birlikte iyi işlere imza atıyoruz. Süresinin bitiminde ara vermeden yeniden imzaladığımız sözleşmenin memurlarımızın motivasyonunu arttıracağına inanıyorum" dedi.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Uslu da, "Başkanımız atmış olduğu bu imza ile memurlarının yanında olduğunu tescillemiştir. Memurlarımız da Mamak’a daha iyi hizmet etmek için tüm güçlerini ortaya koyacaktır. El ele vererek çok daha iyi hizmet edeceğinizi ümit ediyorum. Bütün Mamaklı vatandaşlar sizden hizmet bekliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI