Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Trablus’ta İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile üst üste görüşmeler yapan Dibeybe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

BEŞTEPE’DE TÖRENLE KARŞILAMA

Türkiye ile Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Anlaşması’nın devam edeceğini vurgulayan Dibeybe’nin ziyareti bu açıdan kritik önem taşıyacak. Dibeybe, tüm dünyanın gözlerinin çevrileceği Ankara ziyareti kapsamında Beştepe’de resmi törenle karşılanacak. Görüşmelerin en kritik başlığını Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşanan gelişmeler oluşturacak.

Görüşmelerde enerji, inşaat, müteahhitlik, altyapı ve güvenlik konularında atılacak adımlar da masaya yatırılacak. Erdoğan ile Dibeybe’nin ortak basın toplantısı da düzenlemeleri bekleniyor. Dibeybe, geçen hafta Trablus’u ziyaret eden Miçotakis ile düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile 27 Kasım 2019’da imzalanan “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” ile “Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” anlaşmasının devam edeceğini ifade etmişti.


Libya’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele eğitimi verdiği askeri öğrenciler için önceki gün Hums kentinde mezuniyet töreni düzenlendi.