KYK başvuru tarihleri merak konusu oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl öğrenciler için burs ve yurt başvurularını başlatıyor. 2019 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK tarafından belirlenen tarihlerde başvurular gerçekleşecek. Peki, KYK burs ve yurt başvurusu nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

KYK BAŞVURU TARİHLERİ 2019

KYK Başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Geçtiğimiz senelerdeki başvurular göz önünde bulundurulursa başvuru süreci Ekim ayında başlayabilir. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan açıklama gelir gelmez haberimizden de öğrenebileceksiniz.

KYK BURS VE YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK tarafından belirlenen süre içinde burs ve yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım başvuru şartları...



Burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.



 

11 AŞAMADA KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU 

Sisteme giriş için turkiye.gov.tr adresi üzerinden erişimin sağlanabileceği E-Devlet kapısı aracılığı ile KYK burs başvurusu yaklaşık 15 dakikada tamamlanıyor. 11 adımda sonuçlanan başvurunun aşamaları ise şöyle:

▶ Başvuru Bilgileri

▶ Kimlik Bilgileri

▶ Öğrenim Bilgileri



▶ Bilgilendirme Mesajı

▶ Adres Bilgileri

▶ Özel Durum Bilgileri

▶ Aile Bilgileri

▶ Ziraat Bankası Bilgilendirme

▶ Ziraat Bankası Ürün Başvuruları

▶ Önizleme

▶ İşlem Sonuç

BURS VE KREDİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Burs ve kredi başvurusunu iptal etmek mümkün mü? sorusu merak ediliyordu. Yapılan başvuru sonucunda öğrenciye burs/kredi tahsisi yapılsa dahi e-Devlet üzerinde bulunan burs/kredi taahhütnamesi onaylanmadığı sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

İkinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilmektedir.

Burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir.

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kurumumuz Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.

BURS ÖNCELİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.