Kurban Bayramı'na sayılı haftalar kaldı. İslam alemi bu hayırlı günü büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. Sevap kazanmak için Müslümanlar, kurban kesip ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklar. Bu arada kurbanlıklar da yavaş yavaş büyük şehirlere getiriliyor. Kurban Bayramı'nın tam tarihi ise herkes tarafından merak ediliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'nın arefesi Miladi takvime göre 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Bayramın 1. günü 21 Ağustos Salı, 2. günü 22 Ağustos Çarşamba, 3. günü 23 Ağustos Perşembe, 4. günü ise 24 Ağustos Cuma gününe denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı arefesinin pazartesi gününe denk gelmesi ve bayramın 4 gün olması sebebiyle vu yıl bayram tatilinin 9 gün olması bekleniyor. Fakat hükümetten resmi bir açıklama yok.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde AK Parti ve CHP Grup Başkan vekillerinin ortak imzasıyla toplu ulaşım araçlarının bayramda indirimli olması teklif edildi.

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ KULLANILACAK

Teklifi görüşen İBB Meclisi, daha önceki bayramlarda olduğu gibi toplu taşıma araçlarına ek seferler konulması ve bu araçların yüzde 50 indirimli taşıma yapmalarını karara bağladı.Buna göre vatandaşlar, Kurban Bayramı boyunca 21-24 Ağustos tarihleri arasında kent genelindeki toplu ulaşım araçlarını yüzde 50 indirimli kullanabilecek.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Meclisten oy birliğiyle kabul edilerek geçen karara göre vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince, İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları, Metro İstanbul A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay) araçları ve Otobüs A.Ş. araçlarıyla yüzde 50 indirimli seyahat edebilecek.

İBB Meclisi, Ağustos ayında tatile gireceği için indirim kararını bir ay önce almış oldu.