Kurban Bayramı'na bir aydan kısa bir süre kala kendi bütçelerine en uygun kurbanı seçme arayışına giren vatandaşlar pazarları dolaşmaya ve araştırmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra uzmanlar hastalıklı kurbanlıklara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanların bir uyarısıda kurbanlıkların  özürlü olmaması yani yürüyecek takatte, sağlıklı olması gerektiğini. Kurban kesilirken de kurbanların nezaketle, güzel bir şekilde kurban kesme yerine götürülüp hijyene uygun olarak kesilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, Kurban Bayramı tarihi hangi güne denk geliyor? Kurban Bayramı tatili çalışanlara 9 gün mü? Toplam resmi tatil süresi ne kadar?

KURBAN BAYRAMI TARİHİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?
 

Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü. Kurban Bayramı'nın ilk günü ise 21 Ağustos Salı günü. Toplamda Kurban Bayramı 4 gün sürecek. 24 Ağustos Cuma günü ile son bulacak. 

2018 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? 

Kurban Bayramı'nın ilk günü 21 Ağustos Salı gününe denk geliyor. Eğer arefe günü olan Pazartesi günü tatil olursa, vatandaşlar 18 Ağustos Cumartesi gününden itibaren tatile başlayacak.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA