Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) –BALIKESİR'de il genelindeki İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali Manyas’ta yapıldı.

Genç Sada Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali Manyas Çarşı Camisi'nde Manyas Anadolu İmam-Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İl genelindeki 16 İmam-Hatip Lisesi temsilcisinin katıldığı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda öğrenciler kendilerine verilen ayetleri okudular. Manyas Müftüsü Fehmi Aydınlı’nın da aralarında bulunduğu jüri puanları ile ilk üç okulun öğrencisini belirledi. Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma birincisi Bandırma Anadolu İHL öğrencisi İlyas Kalyoncu, ikincisi Balıkesir Anadolu İHL öğrencisi Hüseyin Yörük ve üçüncüsü ise Gönen Anadolu İHL öğrencisi Talha Bilgiç oldu.

Ödül törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya ile İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da katılarak dereceye giren öğrencilere ve jüri üyelerine plaket ve hediyelerini verdi.

FOTOĞARFLI