Kurban Bayramı yaklaşırken değeri 6,5 milyar lirayı bulan küçükbaş kurbanlıklar alıcısını bekliyor. ürkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik bu konu ile ilgili "Talep olması durumunda kurbanlığa ayrılacak küçükbaş hayvanlarla sayı 5 milyon başa ulaşıyor. 5 milyon küçükbaş hayvanın değeri ise 6,5 milyar lirayı bulmaktadır." ifadelerini kullandı. 2019'da 800 bin büyükbaş, 2,7 milyon küçükbaş hayvan kesilmişti. Bu yıl yaklaşık 3 milyon küçükbaş kesileceğini tahmin ediliyor.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişinin tatil planını ertelediğine dikkati çekti. "Hem tatil planlarını erteleyenler hem de hac farizasını yerine getiremeyecek hacı adayları nedeniyle kurban kesimlerinin yüzde 10 civarında artacağını öngörüyoruz. Her ne kadar 3,5 milyon küçükbaş hayvan kurbanlığa ayrılsa da sahadan aldığımız bilgilere göre, yetiştiricimiz 5 milyona kadar koyun, keçiyi kurbanlık olarak pazara sunacak durumdadır. Kurbanlıkta herhangi bir sıkıntı olmayacaktır." şeklindeki değerlendirmelerini paylaştı. 

Küçükbaş Kurbanlıkların Fiyatı Ne Kadar?
Birliklerden alınan bilgilere göre, ortalama kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatının 1300 lira olduğunu aktaran Çelik açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bu değer üzerinden yaptığımız hesaplamalara göre, bu yıl 4 milyar 550 milyon lira değerindeki 3,5 milyon küçükbaş hayvan kurbanlık olarak ayrıldı. Talep olması durumunda kurbanlığa ayrılacak küçükbaş hayvanlarla birlikte sayı 5 milyon başa ulaşıyor. 5 milyon küçükbaş hayvanın değeri ise 6,5 milyar lirayı bulmaktadır."

Peki siz Kurban ibadetini yerine getirecek misiniz? Kurban alırken pazarlık yapıyor musunuz?