Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Gerek pratikliği gerekse taşıma kolaylığı nedeniyle kredi kartı hayatımızda nakit paranın yerini almış durumda. Yüklü miktarları yanımızda taşımanın riskini ortadan kaldırıp tek bir kart ile yüksek miktarlarda harcama yapmamıza imkan tanıyan bu sistemin önemliliği tartışılmaz noktada.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre; Türkiye’de 79,8 milyon adet kredi kartı, 141,5 milyon adet banka kartı var. Alışveriş yaparken, elektrik, su, doğalgaz gibi faturaların ödenmesi gibi pek çok alanda işimizi kolaylaştıran kredi kartı aktifleştirme işlemi de son derece kolay bir şekilde yapılabiliyor. Artık günümüzde bankaların birçoğu anında kredi kartı ve anında kredi imkanı tanıyor. Eğer bir kişinin kredi notu yüksekse, 18 yaşından büyükse ve belgeleyebildiği bir geliri mevcutsa anında kredi kartı imkanından çok kolay bir şekilde yararlanabiliyor.

Öncesinde çok daha zor olan bu işlem artık hem kolay hem de kısa sürede tamamlanabiliyor. İhtiyacımız doğrultusunda anlaşma sağladığımız banka ile kredi kartımızı aldıktan sonra harcama yapmamız için belli başlı işlemler yapmamız gerekiyor. Kredi kartını aldıktan sonraki en çok sorulardan biri ise “Kredi kartımı nasıl aktifleştirebilirim?” İşte bu güvenlik prosedürünün cevabı.

Kredi Kartı Aktifleştirme

Kartınız güvenliğiniz nedeniyle kullanıma kapalı gönderilir. Kartınızı teslim aldığınıza dair bilgi kuryeden tarafımıza iletildiğinde kartınız otomatik olarak kullanıma açılır. Kartınızı kullanmaya başlamak için ise kartınız size ulaştığında şifre almanız gerekir. Şifrenizi ya bankanızın internet bankacılığından ya da müşteri hizmetlerini arayarak kart şifresi almak istediğinizi belirtip ya da uygulamada sizi bu kısma yönlendirecek seçeneğe tıklayıp şifrenizi alabilirsiniz. Belirlediğiniz şifreniz ilk harcama işleminizde kartınıza yüklenecektir.