Yeniasır gazetesinden Fatih Şendil'in haberine göre, İzmir Alsancak'ta barmenlik yapan ve ailesinin kayıp başvurusunda bulunmasından 20 gün sonra apartmanın havalandırma boşluğunda cesedi bulunan Ufuk Çezik'in intihar etmediği, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesindeki ailesinin ikinci şikayeti üzerine incelenen deliller sonrası 2015 yılında tanık olarak ifade veren Murat Bilgitay ile ev arkadaşı Hakan Bozkurt'un, geçen Nisan ayında 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklandıkları öğrenildi.

GÜNLERCE BULUNAMADI

Korkunç olay 2015 yılında Konak ilçesi Alsancak semti 1456 sokaktaki apartmanda meydana geldi. İddiaya göre bir eğlence mekanında barmenlik yapan Ufuk Çezik girdiği bunalım sonucu oturduğu apartmanın 4. katından havalandırma boşluğuna atlayarak canına kıydı. Çezik'ten günlerce haber alamayan Kırklareli'ndeki ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. 26 yaşındaki gencin cansız bedeni havalandırma boşluğunda kokmaya başlayınca olaydan 20 gün sonra bulundu.

HABERE İNANMADILAR

Gencin kız arkadaşından ayrıldıktan sonra girdiği bunalım sonucu canına kıydığı öne sürüldü. Çocuklarının intihar ettiğine inanmayan aile ise, Ufuk Çezik'in dosyası kapanmak üzereyken ikinci kez savcılığa başvuruda bulunarak delillerin yeniden incelenmesini istedi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeniden açılan dosyadaki deliller, bilgi ve belgeler gözden geçirildi. 2015 yılı Mart ayında tanık olarak ifade veren ve toptan buz pazarlama işiyle uğraşan Murat Bilgitay ile ev arkadaşı Hakan Bozkurt, yeni bulgular üzerine ifadeye çağrıldı ve gözaltına alındı.

17 Nisan'da mahkemeye çıkartılan iki şüpheli 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Murat Bilgitay'ın avukatı Feyza Akgün gerekli itirazları yaptıklarını ancak savcılık makamının soruşturmanın seyri açısından delil ve belgelerin tam olarak toplanması için iki şüphelinin tutuklu olarak yargılanmalarına karar verdiğini aktardı.