Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, örgüt üyelerine yeni bir şifreli mesaj verdi. Konuşma yaptığı koltuktan kalkarak başka bir koltuğa geçen Gülen'in bu hareketi örgüt üyelerine 'yerinizi değiştirin, harekete geçin' mesajı olarak yorumlandı. Konuşmasına kısa bir süre daha devam eden Gülen, ikinci mesajını sözlü olarak verdi. Türkiye'nin 'acil tutuklayın' talebine rağmen ABD'nin dokunmadığı FETÖ elebaşı, başka bir ülkeye kaçmak için hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörü terörist Fetullah Gülen, 1999 yılından beri ikamet ettiği Pensilvanya'dan ayrılmak üzere harekete geçti. İstihbarat birimleri, 'kainat imamı'nın yerleşmesi için örgütün 3 ayrı ülkede hazırlık yaptığını belirledi. Yapılan tespitlere göre teröristbaşının kaçmayı planladığı ülkelerin başında Belçika geliyor. Diğer 2 ülke ise Brezilya ve Kanada.

DİKKAT ÇEKEN HAREKET

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası verdiği gizli mesaj ve talimatlarına bir yenisini ekledi. Gülen'in son yayınlanan video konuşmasında dikkat çeken bir hareket yaptı. Konuşma yaptığı koltuktan kalkan Gülen, yaklaşık 1 metre uzaklıkta biraz daha yüksekteki başka bir koltuğa oturdu.

KAMERA AÇISI DEĞİŞTİ

Diğer koltuğa oturmadan ayakta konuşmasına devam eden Gülen "Evet.. Ben gevezelik ettim. Sizi, esas, kalbinizle başbaşa bırakmak daha uygun ama belki diyeceğiniz küçük bir iki şey vardır; ben de bir şeyleri "dır"lar dururum. Zira insanların ruhunda ma'kes bulmayan sözler, "dırıltı"dan ibarettir. Onları bir adım daha Allah'a yaklaştırmayan her teşebbüs, her adım, her söz, her beyan, bir yönüyle, şeytanın borazanıdır" ifadelerini kullandı. Bu esnada kamera açısı değişti. Gülen'in konuşmasında ilk defa yaptığı bu hareket örgüt üyelerine 'yerinizi değiştirin, harekete geçin' mesajı olarak yorumlandı.

BOZDAĞ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Türkiye, Gülen'in kaçabileceği ükelere ilişkin istihbarat bilgilerini ABD ile paylaştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da önceki gün ABD'de yaptığı açıklamada, "Bizim geçici tutuklama talebimiz var, iade üzerine... Acil tutuklama talep etmiştik. Bunları orada da çok açık şekilde ifade ettik. Gülen'in bir kaçış arayışı içinde olduğuna dair istihbari bilgiler elimize ulaşmıştır. Bazı ülkelerde FETÖ mensupları uygun yer arayışı içindeler. Buna dair bilgiler alıyoruz. Biz bunları ABD'li yetkili makamlara da ilettik. Onun için de tutuklanmasını talep ettik" demişti.

BELÇİKA'DA ÇİFTLİĞİ HAZIR

Bozdağ'ın sözleri üzerine gözler, Gülen'in kaçmayı planladığı ülkelere çevrildi. Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. Gülen'e yakın isimlerden Pensilvanya'da bulunan eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla'nın birkaç kez ABD'den Belçika'ya gidip geldiği tespit edildi. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi. Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'ın terörist olduğunu kabul etmeyen Belçika, 'çete üyesi' suçundan yargılandığını söylediği Erdal'ı yıllardır Türkiye'ye vermedi. Yıllardır PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerine kucak açan Belçika'nın FETÖ tarafından da tercih edilmesi şaşırtıcı bulunmadı.

KOLTUKTAN KOLTUĞA

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, örgüt üyelerine yeni bir şifreli mesaj verdi. Yayınlanan son videosunda, konuşma yaptığı koltuktan kalkarak başka bir koltuğa geçen Gülen'in bu hareketi 'kaçmak üzere olduğu ve artık mesajlarını başka bir ülkeden vereceği' şeklinde yorumlandı. Başka koltuğa geçtikten sonra konuşmasına kısa bir süre daha devam eden Gülen, "Evet.. Ben gevezelik ettim. Sizi, esas, kalbinizle başbaşa bırakmak daha uygun ama belki diyeceğiniz küçük bir iki şey vardır; ben de bir şeyleri 'dır'lar dururum. Zira insanların ruhunda makes bulmayan sözler, dırıltıdan ibarettir" dedi. Daha önce 'uyuyan hücrelere' beklemeleri yönünde şifreli mesaj veren Gülen, son konuşmasında ise 'harekete geçin' çağrısında bulundu. Örgüt hücrelerini 'nöron' koduyla niteleyen Gülen, "Aşk u iştiyak iğnesi vurdurmanız lazım. Yangını görmüyorsa, baktığı halde teessür duymuyorsa, nöronları uyarmak için öyle bir mualece (bir hususa çalışıp devam etmek, bir işe teşebbüs, bir işe girişmek) gerekli" diyerek FETÖ'cü teröristlerin 'uyanmasını' istedi. Gülen, daha önce yaptığı konuşmalarda farklı mesajlar vermiş, darbe teşebbüsünün hemen ardından operasyonlar sürecinde, örgüt mensuplarına 'sabredin' talimatı vermişti. Mesajını şifreli olarak anlatan teröristbaşının, '20 günlük kuluçka' örneği verdiği de görülmüştü.

HAYVAN BOĞAZLAR GİBİ...

Fetullah Gülen, son konuşmasında insanların 'hayvan boğazlar gibi boğazlanmasından' söz etti. Gülen, "İsteyerek gelmiş kurbanlar gördüm. Kendine ait her şeyi Kurban Bayramı'nda hayvan boğazlıyor gibi boğazlayan babayiğitler" ifadelerini kullandı.