Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kolombiya'da meclise sunulan tasarının yasalaşması halinde, evcil hayvanlarını kaybeden çalışanlar iki günlük ücretli izin alabilecek.



Liberal Parti kongre üyesi Alejandro Carlos Chacon, bir çalışanın evcil hayvanının ölümünün ardından işverenlere iki gün ücretli izin vermelerini zorunlu kılacak bir yasa tasarısı sundu.

El Tiempo'da yer alan habere göre Chacon, mecliste yaptığı konuşmada, "Ailevi ilişkiler sadece insanlarla sınırlı değil" diyerek, farklı türler arasında da benzer ilişkilerin kurulduğunu söyledi.

Chacon, "Bazı insanların çocuğu yoktur, ancak güçlü bir duygusal bağ geliştirdikleri çok sevdikleri bir evcil hayvanı vardır" diye konuştu. 48 yaşındaki kongre üyesi, önerilen ücretli iznin, insanların 'işleriyle meşgul olmadan sevdikleri hayvanlarını kaybetmenin acısını atmasına yardımcı olacağını' söyledi.

Ülkedeki 10 haneden yaklaşık altısında evcil bir hayvan bulunduğa işaret eden Chacon, tasarının Kolombiyalı ailelerin çoğunluğu için geçerli olacağını vurguladı. Tasarıda, ücretli iznin 'egzotik' hayvanların ölümü durumunda ise geçerli olmadığı belirtildi.