Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kolları ve bacakları olmadan doğan Solucan Adam lakaplı Prens Randian, öldükten sonra çocuklarına hiç beklenmedik ve yüklü miktarda bir miras bırakmış!



O zamanlar özel hastaneler, bakım evleri, internetten bağış kampanyaları ya da  bugünkü gibi modern protez kol ve bacaklar yoktu. Bu durumda doğan çoğu bebek, organlardaki büyük hasarlardan dolayı ölü olarak doğuyordu. Fakat Prens Randian herkesi şaşırtarak yaşamayı başardı.



Prens Randian tıraş olmak, resim yapmak, yazı yazmak gibi gündelik işlerini kendi yapabilmek için o kadar çok zaman harcadı ve ustalaştı ki zenginlik, aşk ve seyahatlerle dolu bir hayata kapı açtığının farkında bille değildi. Vizyona girişinden 100'e yakın sene geçmesine rağmen hala tartışılan bir filmde baş rol bile oynayacaktı. Fakat bunun bir bedeli vardı, 1889'da Amerika'ya taşınıp ''Ucube Gösterileri' adı verilen gösterilerde oynadı. Gülündü, alay edildi ve insanlar tarafından aşağılandı. Sirkin patronu PT Barnam insanların merakını çekebilmek ve daha çok para kazanmak için gösterilerine insanlık dışı, çirkin ve aşağılayıcı isimler koydu. Bu iğrenç isimlerden bazıları ''Solucan Adam'', ''Tırtıl İnsan'' ve ''Yaşayan Gövde'' idi.