Meşhur Çengelköy Kokoreççisi'nin ortaklarından Mehmet Erözcan, yepyeni, heyecan veren bir projeyle lezzet tutkunlarıyla buluştu; Yediren Adam. 11 yıldır misafirlerine leziz kokoreçler sunan Erözcan, "İnsanlara mutluluk ve güleryüzle kısa zamanda sesimizi her yere duyurduk. Çengelköy'de zaten bir dükkan vardı, seneler sonra ikinciyi açmaya karar verdim ama farklı bir isimle" dedi.

Nedir bu 'Yediren Adam'ın hikayesi?

Markanın kurucusu Mehmet Erözcan, isim hikayesini şöyle anlattı: "11 senedir yemek yedirdiğim için insanlar bana 'yediren adam' diye seslenmeye başladılar. Bir gün Leman Kültür'ün kurucu ve çizerlerinden Ahmet Yılmaz'ı gördüm. Çizdiği 'kıllanan adam' karikatürünü hatırlatarak "Sen kıllanan adamsan ben de yediren adamım' dedim ve o da hemen çizdi. Daha sonra Oğuzhan Kayhan yardımıyla renklendirme ve hikayeleştirmeyi yaptık, serüvenimiz başlamış oldu. İnsanlar da buna bayıldı.

Yapılmayanı yapacağız

Erözcan hedeflerinin dünyada tek olmak olduğunun altını çizerek sözlerine devam etti: "Çengelköy Kokoreççisi zaten iyi bir markaydı, Yediren Adam enerjisi ona da ruhunu katmaya başladı. Kokoreçi seven insanların yanı sıra lezzet severler, Yediren Adam'ın renkli kişiliği için de gelmeye başladı. Şimdilerde Türkiye'de son iki adet kalmış Volkswagen bulup, Türkiyenin en iyi modifiyecisi Kadir Tuncer'e emanet ettim. Amacımız, bir midye ve kokoreç arabası hazırlamak. Plazma TV'ler, dev müzik sisteminin yer alacağı araçlarla İstanbul'da tüm semtleri gezip ücretsiz midye dağıtacağız. Fuarlar, konserlerde yer alacağız ve markamızı herkese tanıtacağız. Yediren Adam kafası, sokak kültürümüzü bozmadan gençleri bu kültür ile buluşturmayı amaçlıyor. Yediren Adam aynı zamanda meşhur Çengelköy bademinin isim hakkını da elinde bulunduruyor.

Sanat, resim, müzik, modifiye ve motor festivallerinde de bir hayli aktif olan Yediren Adam'ın Bülent Morgök yapımcılığında çizgi filmi de bulunuyor. Yediren Adam'ı sadece restoran olarak sınırlandırmayan Mehmet Bey yeni bir haber müjdeledi: "Yusuf Güney ile kısa zaman sonra bir şarkı çıkaracağız!"