Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar  M.Ç. ve H.K. ile avukatları Ersayın Işık katıldı.

Geçen celse açıklanan esas hakkında mütalaaya ilişkin savunma yapan  Işık, müvekkillerin şirketlerindeki hisselerinin müsaderesi istense de bunun  şartlarının oluşmadığını ileri sürdü.

Işık, daha önceki davada müvekkillerinin "terör örgütüne finans  sağlama" suçlamasından beraat ettiğini belirterek, cumhuriyet savcısının müsadere  talebinin reddedilmesini istedi.

Son sözleri sorulması üzerine sanık H.K, tamamen insani ve dini  duygularla söz konusu yapının içinde bulunduğunu söyledi.

"O zamanlarda örgütün gerçek amacını bilmemiz mümkün değildi." diyen  H.K, "Düşüncelerini bilmediğim için dini sohbetlerine katılmıştım. 2014'ten sonra  hiçbir faaliyetlerine katılmadım." ifadelerini kullandı.

Sanık H.K, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti,  sanıkların şirketlerindeki hisselerinin müsaderesine ilişkin talebi reddederek,  sanıklara "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 4 yıl ikişer ay hapis  cezası verdi.