Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ile KKTC Öğrenci Konseyi Başkanı Ekrem Soyşen ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk, maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'ya gelerek, ilçedeki acıyı paylaştı. Ailelere bir nebze olsun yardımda bulunmak istediklerini belirten Prof. Dr. Osam, üniversite eğitimi almak isteyenlerin, kendilerini tercih etmeleri durumunda eğitim sonuna kadar yüzde yüz burs vereceklerini belirtti.

Soma'da geçen hafta Salı günü meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği, 486 kişinin de kurtulduğu facianın ardından, başlayan yardım seferberliği, ülke sınırlarını aştı. Soma İlçesi'ne gelen KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ile KKTC Öğrenci Konseyi Başkanı Ekrem Soyşen ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yı makamında ziyaret etti.

Daha sonra DHA muhabirine açıklamada bulunan Prof.Dr. Osam, ilçedeki acıyı bir nebze olsun paylaşmak istediklerine dikkat çekti. Rektör Yardımcısı Osam, “Üniversitemiz bünyesinde bir yardım kampanyası başlattık.

Öte yandan yönetimimizle ne yapabileceğimiz üzerine görüştük ve maden faciasında zarar gören ailelerin çocuklarının üniversitede eğitim almak isteyenleri, bizi tercih ederse eğitimlerinin sonuna kadar yüzde yüz burs vermeyi kararlaştırdık. Öğrenci kısıtlaması olmaksızın üniversite eğitimi için bizi tercih edenlere kapımız sonuna kadar açık. Ayrıca KKTC'deki tüm üniversiteler bahar şenliklerini facia nedeniyle iptal etti" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE BAŞLADI ÜLKEYE YAYILACAK

KKTC Öğrenci Konseyi Başkanı Ekrem Soyşen ise Soma'da faciada zarar gören ailelerin acılarını derinden hissettiklerini dile getirdi. Soyşen, “Ülkemizdeki tüm üniversite öğrencileri yardım için seferber oldu. Bu kampanyayı ülke geneline yaymayı düşünüyoruz.

Buradan gidince girişimlere başlayacağız. Hali hazırda yardım kampanyası bulunuyor, buna daha fazla desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Osam, Soyşen ve Öztürk kaymakamlık ziyaretinin ardından Soma Belediye Mezarlığı'ndaki şehitliğe gitti.