Kış mevsiminin en soğuk geçtiği illerin başında gelen Erzurum'da kış ortasında yetişen çilek şaşkınlığa neden oldu. Palandöken Dağı'nın dibinde saksıda yetiştirilen çilek fidanları, çiçek açıp meyve verdi. Çilek meyvesinden bir tanesinin ucundan ayrıca bir çiçek açması ise dikkat çekti.

Evinin bir odasında tamamen doğal imkânlarla çilek yetiştiren Emine Yılmaz, saksıdan senede iki kez ürün aldığını, 14 aylık bebeğine her gün saksıda yetişen çilekten yedirdiğini söyledi.

Yaklaşık 6 aydır Erzurum'da olduğunu, 5 senedir saksıda çilek yetiştirdiğini, çilek meyvesinin ucundan tekrar çiçek açtığını hiç görmediğini belirten Yılmaz, "Yazın mayıs ayında çiçek açıp meyve veren çilek fidanı, geçtiğimiz kasım ayının ortalarında ikinci kez çiçek açıp meyve vermeye başladı. Yaklaşık iki aydır meyvesini topluyoruz. Bir sabah kalktığımda çilek meyvesinden bir tanesinin ucundan tekrar çiçek açtığını gördüm. Durumu önce eşimle sonra da komşularımla paylaştım. Çok normal bir durum olmadığı, bundan alınacak ibretlik dersler olduğu kanaatine vardık. Yine, 'Erzurum'da bu mevsimde meyve veren çilekten çiçek çıkması da sıradan bir durum olmasa gerek' şeklinde esprilere de konu oldu." şeklinde konuştu.