Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

 1) İdrar Yolunu Temizler

 İdrar yolunu temizleyen kiraz sapı çayı en faydalı bitkisel çaylardan bir tanesidir. Böbreklerde oluşan iltihabı ve idrar yolunda oluşan kötü faktörleri ortadan kaldıran kiraz sapı çayı her türlü enfeksiyonu ortadan kaldırmaktadır. Mevcut olan iltihabı yok ettiği gibi aynı zamanda iltihap oluşumunu da engeller. Kiraz sapı çayı böbreklerde oluşan taşlarında dökülmesini sağlar.

 2) İdrar Sökücüdür

 Kiraz sapının işe yaradığı bir diğer şey ise idrar sökücü olmasıdır. Doğal bir idrar sökücü olarak bilinen kiraz sapı çayı mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak tüketilmesi gereken kiraz sapı çayı idrar yolu hastalığı yaşayan kişilere önerilen bir bitkisel çaydır.

 3) Ödem Atar

 Kiraz sapının çayları doğal bir ödem atıcı olduğu bilinmektedir. Ödem atmaya yardımcı olan kiraz sapı çayı vücuttaki serbest radikallere karşı doğrudan etkili olduğu bilinmektedir. Kiraz sapı çayının düzenli olarak tüketildiği durumlarda her türlü ödemin atıldığı bildirilmiştir. 

 1) Kilo Vermeyi Sağlar

 Kiraz sapı çayı doğal bir yağ yakıcı ve ödem atıcı olduğu bilinmektedir. Fazla kilosu olanlar ve inatçı yağlarından kurtulmak isteyen kişiler kiraz sapı çayı tüketilmektedir. Kiraz sapı çayı diyet listenize de mutlaka eklemeniz gereken bir bitkisel çaydır. 

 2) Ağrıları Dindirir

 Özellikle bayanlarda her ay yaşanan regl ağrıları için kiraz sapı çayı önerilmektedir. Kiraz sapı çayı adet ağrılarını azaltır ve adet söktürücü olarak bilinir. Bundan dolayı kadınlarda adet döngüsünün daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Adet zamanında fazla ağrı hisseden kadınlara da önerilen bir bitkisel çaydır. Kiraz sapı çayı mutlaka düzenli olarak tüketilmesidir. 

 3) Damar Tıkanıklığını Önler

 Damar tıkanıklığını önlediği bilinen kiraz sapı çayı özellikle kalp hastalıklarını da önlemektedir. Damar tıkanıklığını önleyen kiraz sapı çayı her türlü tıkanmayı önlemektedir. Eğer mevcut olarak var olan bir damar tıkanıklığı söz konusu ise kiraz sapı çayı doğal bir tedavi seçeneğidir. 

 4) Kanı Temizler

 İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için kanın mutlaka temiz olması gerekmektedir. Kanın temiz olmasını sağlayan kiraz sapı çayı da bu noktada insanların tercih ettiği bir bitkisel çaydır. Sahip olduğu besin değerleri ve vitaminleri sayesinde doğal yollardan kana karışır ve kanın temizlenmesini sağlar. 

 5) Böbrek Taşı Oluşumunu Engeller

 Böbrek taşı oluşumu belirli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Böbrek taşı oluşumunda kişi dayanılmaz ağrılar hissedebilir. Hal böyle olunca böbrek taşı oluşumunun ortadan kalkması için doktorlar tarafından da kiraz sapı çayı tavsiye edilir. Böbrek taşı oluşumu olan kişilere kurutulmuş ya da normal kiraz sapı çayı tüketilmesi önerilir. 

 Kurutulmuş kiraz sapı çayının yapımı çok kolaydır. İlk olarak 1 büyük bardak kiraz sapı çayı içerisinde kurutulmuş kiraz sapını ilave edin. Daha sonra da kaynamış suyun içerisinde kiraz saplarını ilave edin ve 5 dakika demleyin. 5 dakika bekledikten sonra kiraz sapı çayınız artık hazırdır. Afiyetle tüketebilirsiniz.