Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İnternette "kiralara üst sınır getirilsin" kampanyası başlatıldı. Ancak meslek odaları “Serbest piyasa ekonomisi varken mümkün değil” diyor. Devlet tarafından daha farklı önemler alınabileceği söyleniyor.



Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre, Türkiye genelinde kira fiyatlarının yüzde yüze yakın artmasının ardından Change.org’da ‘Kiralara üst sınır getirilsin’ kampanyası başlatıldı. 

Kısa sürede 75 bin kişinin imzaladığı kampanyada, “Kiralık konut fiyatları son bir yılda çok hızlı bir yükselişe girdi. Pandemi koşullarında yaşamak git gide zorlaşırken, maaşlara yapılan zamlar enflasyon karşısında hızla erdi. Yurttaşlar büyük istihdam ve gelir kayıpları yaşarken başta İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyükşehirler olmak üzere son birkaç aydır ortalama kiralar asgari ücret sınırlarına dayandı. Gün be gün artan kiraların temel gerekçesi konut kiralama ve satışının tamamen ‘serbest piyasanın insafına’ bırakılmasıdır. Barınmanın kamusal bir hak olduğunu hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.