Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezine düştü. Kent merkezindeki pazar yerinde patlayan roket parçalarının isabet ettiği 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu terör örgütü IŞİD'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına almaya başladı.

Öte yandan Kilis'te iki patlama sesi daha duyuldu. Suriye'den ateşlenen roket mermisi Kilis kent merkezine  atıldı. Alınan bilgiye göre, Suriye'den ateşlenen roket mermisi Kilis kent  merkezi Sabah Pazarı yakınlarındaki Canpolat Paşa Mahallesi Tekke Sokağına düştü. Olayda yaralananlar olduğu öğrenilirken, bölgeye ambulanslar ile AFAD  ve polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, olay yerini güvenlik kordonu ile çevirerek,  vatandaşları bölgeden tahliye ediyor. 

TSK:"KİLİS'E ATILAN ROKETE KARŞILIK VERİLDİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis'e 1 adet roket atıldığını belirterek roketin atıldığı bölgenin ateş altına alınmaya başlandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, bugün terör örgütü DEAŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis'e 1 adet roket atıldığı belirtilerek, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DEAŞ silah mevzii tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve  Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmaya başlanmıştır" denildi.

VALİ ÇATAKLI: "BİRİ YETİŞKİN  6 YARALIMIZ VAR"

Kilis Valisi İsmail Çataklı, kent merkezine düşen roket  mermisinin biri yetişkin, 6 kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

Vali Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den ateşlenen  roket mermisinin düştüğü yerde önlemlerin alındığını belirtti.

Çataklı, "Biri yetişkin 6 yaralımız var. 5 kişinin sağlık durumu iyi."  dedi.

Suriye'den ateşlenen roket mermisi Sabah Pazarı yakınlarındaki  Canpolat Mahallesi Tekke Sokağına düşmüştü.

OLAY SABAH SAATLERİNDE OLSAYDI BÜYÜK BİR FACİA YAŞANABİLİRDİ

Bölgeden gelen bilgilere göre atılan mermiler sabah saatlerinde o bölgeye düşseydi büyük bir facia yaşanabilirdi. Sabah saatlerinde bölgenin çok kalabalık olduğu belirtildi.