Ankara Çubuk Akkuzulu Köyü'ndeki şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminin detayları savcılık ifadelerine yansıdı. Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Kenan Nuhut, ifadesinde, Kılıçdaroğlu'nun kurtarılması için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve yüksek rütbeli komutanların korumalarının hiçbir müdahalede bulunmadıkları söyledi.

'ANLAMIŞ DEĞİLİM'

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Kenan Nuhut, ifadesinde; “Milli Savunma Bakanı başta olmak üzere üst düzey komutanların, kendi korumaları dahil 10 güvenlik görevlisiyle rahat tedbir alınabilecekken alınmamasını anlamış değiliz. Milli Savunma Bakanı'nın ve yüksek rütbeli komutanların bulunduğu bir ortamda, yüzlerce deneyimli koruma görevlisinin bulunduğu bir alanda bu şekilde yalnız bırakılmamızı anlamış değilim” dedi.

'KORKU İÇİNDEYDİK'

Nuhut, Kılıçdaroğlu'nun saldırı sonrası götürüldüğü evde yaşadıklarını ise ifadesinde şu sözlerle dile getirdi: “Evde, saldırı olma ihtimaline karşı koridorlarda bekledik. Dışarıdaki kalabalık bize tehdit ve hakaretlerini sürdürüyordu. Evin penceresinde demir yoktu, güvenlik görevlisi de bulunmuyordu. Öldürüleceğimizi düşündük.” Saldırganlardan şikayetçi olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de ifadesinde, Kılıçdaroğlu'nu zor koşullar altında eve götürdüklerini belirtti ve savcıya şunları anlattı:

'VARİL DİZMİŞLERDİ'

“Elinde keser ve demir çubuk bulunan bir şahıs bulunduğumuz evdeki balkon gibi bir yapıya tırmandı. Yanımızda bulunan güvenlik güçleri şahsı aşağıya indirdi. Polislere 'Siz bu PKK'lıyı mı koruyorsunuz, bırakın, verin öldürelim' diyorlardı. Bu arada evin camlarının bir kısmı da atılan taşlar sonucu kırıldı.” Emir, ifadesine şöyle devam etti: “Bu sırada Genel Başkanımızın içinde bulunduğu aracın gideceği yollar varillerle kesildi. Araç tarlalara doğru uzaklaşmaya başladı. Geldiğimiz araca binip araziden giderek köyün dışına çıktık.”

'ÇEKİÇLE SALDIRDILAR'

Kılıçdaroğlu'na saldıranlardan şikayetçi olan Mehmet İhsan Erman, ifadesinde şunları anlattı: “Bir genç elinde keser benzeri bir aletle Genel Başkan'a doğru hamle yaptı. Ben de Genel Başkanı korumak almacıyla elimi kaldırdım ve elimden yaralandım. Sığındığımız evin camlarını çekiçle kırmaya çalıştılar. Sığındığımız evde ilk 15 dakika hiçbir güvenlik görevlisi müdahale etmedi. Sadece biz ve az sayıda koruma görevlisi evi korumaya çalıştık. 1.5 saat bu şekilde bekledikten sonra emniyet görevlileri zırhlı araç getirdi.”

Saldırganlardan şikayetçi olan Mustafa Yavuz da ifadesinde şunları söyledi: “Bir kişinin elinde sustalı ya da bir bıçak vardı. Anında şahsın eline vurup bıçağı düşürdüm. Bıçaklı kişi, Genel Başkan'a yaklaşık 2 metre kadar yaklaşmıştı.”

'TEZEK ATIYORLARDI'

Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Deniz Demir ise ifadesinde “Taş bulamayanlar tezekleri Genel Başkanımıza atıyorlardı. Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sırasında kollarımla başına taş ve yumruk gelmesini engellemeye çalıştım.”