Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik saldırı ve 'Kelepçeler devletimin verdiği şeref madalyasıdır" diyen saldırgana sert tepki gösterdi.

"ÜLKÜCÜLER VATANSEVERDİR"

Kılıçdaroğlu, kendisine bir gazetecinin saldırganın ülkücü olduğu iddiasını sorduğunu hatırlatarak, "Yine söylüyorum. Ülkücüler vatanseverdir, biz de vatanseveriz. Ülkücüler vatanlarını severler, biz de vatanımızı severiz. Eline silah tutuşturulup birine ateş etmesi sağlananlar asla bir ülkünün adamı olamazlar.

"KELEPÇEYİ ŞEREF OLARAK TAŞIYACAKMIŞ"

Kelepçeyi şeref olarak taşıyacakmış. Niye bayrak, niye vatan, niye demokrasi, niye özgür medya senin şerefin değil. Kelepçeyi şeref olarak görüyor. Çünkü bu tip insanlar karanlık insanlardır. Bu tip insanların cebine üç beş kuruş koyulduğunda yapmayacakları yoktur. Bunlar satılık insanlardır" dedi.

"SAĞDUYULU OLMALIYIZ"

Provokasyonlara karşı uyaran CHP lideri "Sağduyulu olmalıyız, dikkatli olmalıyız. Aydın'daki güvenlik güçlerine, valisine, başsavcısına, emniyet müdürüne teşekkür ediyorum. Olayın üzerine büyük bir soğukkanlılıkla gittiler, failleri yakaladılar. Planlı bir saldırı, arkasındaki iradeyi merak ediyorum" dedi.