Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yabancılar tarafından halkının yurtsever duygularının manipüle edilmesi konusundaki sorulara cevap verdi.

Ulusal Kamu Güven Konseyi toplantısında konuşan Tokayev Tengrinews.kz'e yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda, toprakların yabancılara satılacağına dair söylentiler oldu veya yabancı bir devletin 55 eski fabrikasına taşınacağı, binlerce Çinli yabancı işçinin bölgeye geleceği iddia edildi. Halkımız böyle şeylere yönlendirilmemelidir.  Duygusal hedefleri kullanmak, insanları hedeflerine ulaşmak için şok etmek de dahil" dedi.

Böyle bir manipülasyonun amacının, halkın birliğini baltalamak, Kazakistan'daki durumu istikrarsızlaştırmak için olduğunu söyledi.

“İnsanlarımız akıllı ve kendi fikirleri ile düşenebiliyorlar. Yetkili makamların görevi, devlet politikasının amaçlarını ve hedeflerini toplumla diyalog yaparak açıklığa kavuşturmaktır. Sıklıkla yaptığımız gibi toplumla diyalog yaparak kamuoyunun hedeflerini ve hedeflerini açıklığa kavuşturmaya çalışıyoruz ve biz her zaman insanları duyacağız ”dedi.

Tokayev aynı zamanda, yabancı yatırım olmadan gelişme olmayacağını kaydetti.

Tokayev, "Japonya, Malezya ve Güney Kore'de, yatırımlar sayesinde başarıya ulaşıldı" dedi.

4 Eylül'de Almatı, Aktau, Aktobe, Karaganda, Shymkent ve Nur-Sultan sakinlerinin yaptığı protesto mitinglerinde Kazakistan'daki Çin tesislerinin olası inşaatından memnuniyetsizlik dile getirilmişti .

Kaynak: www.dunyabulteni.net