Pehlivan, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın  meydana geldiği günden bugüne Bayburt Valiliği olarak başta AFAD, 112, UMKE,  jandarma, Özel İdare ve Karayolları olmak üzere tüm ekipleri alanda seferber  ettiklerini ve çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Erzurum, Rize, Trabzon'dan da AFAD ve arama kurtarma ekiplerinden  destek istediklerini ifade eden Pehlivan, "Onların da katılmasıyla yaklaşık 200  civarında personel, araç gereç ile arama, tarama, kurtarma çalışmalarımız devam  etti, devam ediyor. Umutla bu çalışmaları sürdürüyoruz." dedi.

Pehlivan, coğrafyanın zorluğuna dikkati çekerek zaman zaman hava  koşulları, yağmur ve sisin çalışma şartlarını zorlaştırdığını kaydetti.

Özellikle arama kurtarmada görev yapan ekiplere Ankara'dan da İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla dahil olan JÖAK, Erzurum'dan dahil olan JAK  ve Rize Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki dalgıç ekibinin 7 ayrı noktada bugün de  çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Pehlivan, "Maalesef henüz ulaşamadık, bugün  itibarıyla da ulaşamadık ama çalışmalar kesintisiz şekilde devam ediyor, edecek.  Dün itibarıyla Abdulkadir kardeşimizin ayakkabısının tekine ulaşmıştık, daha  öncesinde de tripoduna, mikrofonuna ulaşılmıştı." diye konuştu.

"Araç gereç, ekipman konusunda da gerekli destek sağlanmış durumda"

Vali Pehlivan, bugün ayrıca suyun yoğunluğunu dikkate alarak yönünü  nasıl değiştirecekleri konusunda DSİ Bölge Müdürlüğüyle  çalışma yaptıklarını  belirterek şunları söyledi:

"Suyun biraz daha yukarı bir kottan en azından azaltılması,  arkadaşlarımızın rahat çalışması için azaltılması konusunda da bir planlama yaptı  arkadaşlarımız. İSKİ Genel Müdürlüğüyle de İstanbul'la da görüştük. DSİ Bölge  Müdürlüğümüzle inşallah müşterek bir çalışma yapacaklar ve suyu azaltmaya  çalışacağız ve bunu başarırsak arkadaşlarımız, özellikle bu dik vadide daha rahat  hareket edip bu alanı komple tarama imkanı elde edecekler."

Devletin ilgili birimlerinin bütün imkanlarının seferber edilmiş  durumda olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Araç gereç, ekipman konusunda da gerekli  destek sağlanmış durumda ve yoğun biçimde de arkadaşlarımız günün tamamını  değerlendirmek suretiyle çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Pehlivan, şunları dile getirdi:

"Bu kapsamda dronelardan da faydalanıyoruz, sürekli drone desteği  sağlanıyor, yukarıdan görüntülemek suretiyle. İlk gün gene Jandarma Genel  Komutanlığımız bünyesinde Elazığ'dan bir İHA da havalandı ve burada tarama  çalışması saatlerce gece boyunca yapılmıştı. Gerek karadan gerek havadan  helikopter destekli çalışma da aynı gün yürütüldü ve gerekli çalışmalar  yürütülüyor. İnşallah en kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz, bütün gayretimiz,  duamız bu doğrultuda."

Vali Pehlivan, Nişancı'nın ailesine sabır dileyerek "Hiç endişe  etmesinler, devletimizin ilgili birimleri elinden gelen gayreti en üst düzeyde  ortaya koyuyor ve bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri  Bakanımız, ilgili bakanlıklarımız, AFAD Başkanlığımız, Anadolu Ajansı Genel  Müdürlüğümüz, bütün hassasiyetle alanda bizlere de gerekli desteği sağlıyorlar.  Biz de Bayburt Valiliği olarak çevre, komşu illerimizin valilikleriyle koordineli  şekilde bu çalışmaları yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz." ifadelerini  kullandı.

AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı, 10 Mayıs Cuma günü  Bayburt ile Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'nda yol açma çalışmalarını takip  ederken Derebaşı Virajları'nda bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma  düşmüştü.