Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bulancak’ın İcilli köyü Kıran Mahallesi'nde, evinin yakınındaki bahçede geçen yıl 27 Haziran günü saat 18.00 sıralarında, 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan, Nazlı- Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur, büyükbaş hayvanların yanına gitti. Küçük İkranur geri dönmeyince, kardeşi ve kuzeni ailesine haber verdi. Çevrede arama yapan Tirsi ailesi, kızlarını bulamayınca jandarmadan yardım istedi. Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı. 370 hektar alanda yaklaşık 150 kişilik uzman ekibin iz takip ve kadavra köpekleri, drone ve termal kameralar ile aradığı İkranur, 3 gün sonra evlerinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy Deresi’nde ölü bulundu.

CİNAYET ŞÜPHESİNE ARAŞTIRMA

İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan çok yönlü soruşturma sürüyor. İlk tespitlere göre travmatik bulguya rastlanmayan İkranur'un ölüm nedeni, otopside yapılan çoklu organ incelemesi sonucu ortaya çıkacak. Bedeninde cinayeti destekleyen herhangi bir bulgu tespit edilemeyen İkranur’un iç organlarından alınan parçalara, çoklu organ incelemesi yapılacak.

20 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINMIŞTI

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Sır perdesinin aralanması için Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İkranur Tirsi’nin ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişiyi gözaltına aldı. Küçük kızın dedesi, amcası, 3 halasının da yer aldığı 7 kişinin, sorgusu sürüyor. Ekipler, şüphelilerin çapraz sorguya da alarak, olayı tüm detaylarıyla aydınlatmaya çalışıyor. Şüphelilerin tamamlanan sorguların ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

1 HAFTA SABRETMESİ İSTENMİŞTİ

‘DEVLET ACELE ETMEZ, AZ KALDI’

Baba Serdar Tirsi, sosyal medya hesabından kızının fotoğrafının da yer aldığı paylaşımda bulunarak, herkesin sabretmesini istedi. Baba Tirsi paylaşımında, “Devlet acele etmez. Adalet tecelli edecek. Az kaldı. ‘Bekleyelim’ dediyseler, vardır bir bildikleri. Ama dinletemedim, üstünü örttü olduk, saklamaya çalıştı olduk, yalancı olduk. Az kaldı, kimse hiçbir şeyi örtmedi. Ben sadece içime attım, metanetli oldum. Ama hiçbir zaman da pes etmedim, etmeyeceğim de. Devlet uyur numarası yapar, zamanı gelince de tokadı atar. Nokta. Az kaldı sabır sadece. Yakındır” ifadelerine yer verdi.