Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artış sürüyor. Turist sayısı nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.20 artışla 2 milyon 652 bin oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geçici verilerine yer verildi. Açıklanan verilere göre, ocak-nisan döneminde Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı, 2013 yılı ocak-risan dönemine göre yüzde 5 arttı. Aynı dönemde Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı 7 milyon 3 bin kişiye ulaştı. Nisan ayında, Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler  sıralamasında Almanya yüzde 421 bin ile birinci, Rusya Federasyonu 215 bin ile ikinci, İngiltere 148 bin 618 ile üçüncü sırada yer aldı. Bulgaristan ve Hollanda ise Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen dördüncü ve beşinci sıradaki ülkeler oldu. Türkiye’ye turist gönderen ülkeler arasında en dikkat çeken artış ise İsrail’de oldu.

İsrailli sayısında yüzde 195 artış

Başbakan Erdoğan’ın ‘one minute’ çıkışı ve Mavi Marmara olayı sonrasında dibe vuran İsrailli turist sayısı yeniden yükselişe geçti. Bu ülkeden gelen turist sayısı nisan ayında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 195 gibi rekor oranda artarak 30 bin kişiye ulaştı. 4 aylık İsrailli turist sayısı ise yüzde 81 artışla 55 bin kişi oldu. Diğer bir yüksek artış ise Katar’da gerçekleşti. Nisan ayında bu ülkeden gelen turist sayısı yüzde 170 artışla 2 bin 799’a ulaştı. Katar’dan 4 ayda gelen turist sayısı ise 8 bin 167 kişi oldu.

Çinli turistin ilgisi artıyor

Türkiye, sayıları her geçen yıl hızla artan Çinli turistlerin gözde ülkeleri arasına girdi. Çinli turistler, internet üzerinden yaptıkları tatil aramaları artışında dördüncü sırada Türkiye yer aldı. Küresel düzeyde faaliyet gösteren seyahat arama motoru Skyscanner verilerine göre, Çinliler’in Türkiye aramaları giderek artıyor. Buna göre, bu yıl 2013’e göre Çin’den Türkiye’ye uçak bileti aramalarında yüzde 87’lik bir artış görülüyor. Çin’den yapılan seyahat aramalarının artış oranlarına göre Türkiye, Seyşel Adaları, Yeni Zelanda ve Maldivler’in ardından dördüncü sırada yer alıyor. Çin Sosyal Bilimler Akademisi’nin (CASS) açıkladığı rapora göre, 2013’te 97.3 milyon olan Çinli turist sayısının bu 100 milyonu aşması bekleniyor. Bu yılın ilk 4 aylık döneminde Türkiye’ye 51 bin Çinli turist geldi.