Bankanız kartınızı yoğun kullanıyor yüklü harcamalar yapıyor ve ödemeleriniz de düzenli ise sizi kazanmışken kaybetmek istemeyebilir, aidatınızı iptal edebilir ya da sizden harcama konusunda taahhüt isteyebilir. Yani belli bir tarih verir ve bu tarihe kadar şu kadar harcarsanız  kart aidatı ödemezsiniz diyebilir eğer kabul ederseniz ödediğiniz aidatı geri iade edebilir.

Talebinizi ilettiniz ancak bankanız herhangi bir geri dönüş yapmadı ise o zaman Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurabilirsiniz. 

Genelde tüketiciler olarak bilmediğimiz bir yönetmelik var.

Ne diyor bu yönetmelik; bankalar kart müşterilerine yıllık üyelik ücreti ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorunda. Ve bu seçeneği de müşterilerine bildirmekle yükümlü.

Ancak bilmelisiniz ki aidatsız kartlarda avantajlar aidatlı kartlara göre sınırlı, taksit seçeneği ya da puan avantajınız olmayabilir.

Bu avantajlar benim için önemli değil yeter ki kart aidatı ödemiyim diyorsanız aidatsız kart kullanmak istediğinizi bankanıza iletebilirsiniz. Bankanız da aidatlı kartınızı aidatsız karta dönüştürebilir ya da yeni bir kart düzenleyebilir.

Yönetmeliğe göre banka aidatsız kart vermezse, normal kredi kartından aidat ücreti talep edemiyor. Aidat alırsa, dilekçeyle hakem heyetlerine başvurup iadesi istenebiliyor.

Ben hem puan toplamak,hem taksit avantajlarından yararlanmak istiyorum diyorsanız da  aidatlı kartınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sağlık, sevgi para ile kalın.