2019 - 2020 Eğitim yılının ilk dönemi yarın sona erecek. Milyonlarca öğrenci 17 Ocak 2020 günü karne alacak. İlk dönem başarılını görmek için sabırsızlanan öğrenciler, karnelerin saat kaçta verileceğini araştırıyor. Peki karneler saat kaçta verilecek? Sabahçı öğrenciler karnelerini saat kaçta alacak? Öğlenci öğrenciler karnelerini saat kaçta alacak?

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Karne verilme saatleri okuldan okula farklılık gösterebilir. Sabahçı öğrenciler, kendi okulunun verdiği saatte, öğlenci öğrenciler de kendi okulunun verdiği saat üzerine karnelerini alacak.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

20-31 Ocak 2020'deki yarı yıl tatilinin ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak.

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİL NE ZAMAN?

6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

MEB EĞİTİM TAKVİMİ OLUŞTURDU

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamaya göre, ailelerle iş birliği kapsamındaki uygulamalar, "Eğitim Takvimi" ile bir adım ileriye taşındı. Özgün niteliğe sahip "Eğitim Takvimi", okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçlarını içeriyor. Merakı, iş birliğini, paylaşmayı, değerlerin önemini vurgulayan zengin bir içeriğe sahip takvim, Saatli Maarif Takvimi sıcaklığını yansıtıyor. Her yeni güne, "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" başlığıyla yaprakları aralanan takvim, 1 Ocak'tan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve radyo tiyatrosu tadında radyolarda, öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşacak.