Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-EVDE Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) ilçe temsilcisi Rona ve İlçe Sağlık Müdürü Çiğdem ile bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla ilçede bakıma muhtaç olan tüm vatandaşlara ulaşmaya devam edeceklerini belirterek, “Karacabey’de engellere yer yok” mesajı verdi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Karacabey şubesinden Zeynep Rona ve Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Volkan Çiğdem’i ağırladı. Gerçekleşen ziyarette, EVSAD temsilcisi Zeynep Rona “Engelli Dostu Karacabey’’ vurgusuna dikkat çekerek, belediyeye bu alanda sağladığı imkânlardan ötürü teşekkürlerini iletti. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, EVSAD Karacabey temsilcisi Zeynep Rona yaptığı açıklamada, “Derneğimizin ilçede bakıma muhtaç hasta ve yaşlılara ulaşmasında ve onlara yardımcı olunması noktasında, ilçe sağlık müdürlüğü ve Karacabey Belediyesi’yle birlikte hareket ediyoruz. Bu anlamda, desteklerinden ötürü başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu destekler sayesinde, birlikte daha çok kişiye ulaşıyor ve dokunuyoruz’’ dedi.

PEK ÇOK KİŞİYE ULAŞILDI

Görüşmede, birlikteliğin önemine vurgu yapan Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Volkan Çiğdem de “Belediye ile geçen yıl ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinin tamamında gerçekleştirdiğimiz veri çalışması sayesinde, pek çok bakıma ihtiyacı olan hastaya ulaşmıştık. Ne yazık ki genel sorun, devletimizin onlar için sağladığı imkanları kişilerin bilmiyor olmasıydı. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri sadece tespit ile kalmayıp, bu bakıma muhtaç kimselerin gerekli yardımları alabilmesi için başvurular noktasında da yardımcı olmuştu. Bizler bu sayede kayıtlı hale getirdiğimiz hastalarımızın bakımını düzenli olarak gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Ali Özkan da ziyaretçilerine teşekkür ederek, “Karacabey Belediyesi olarak, bakıma muhtaç kişilerin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bu zamana dek olduğu gibi bundan sonra da elimizden geldiğince desteklerimiz devam edecek. Bizler bakıma muhtaç hastalarımıza, yaşlılarımıza ve engelli vatandaşlarımıza karşı oldukça hassas ve duyarlı olmaya çalışıyoruz. Karacabey, içerisinde yaşayan her bireyin mutlu olduğu bir kent olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

FOTOĞRAFLI