21. yüzyılın en uzun "kanlı ay" tutulması bu gece yaşandı. 4 saat süren bu muhteşem doğa olayı Türkiye'den de izlendi.

21. yüzyılın en uzun "kanlı ay" tutulması bu gece yaşandı. Dünya, Güneş ile Ay arasına girdi. Bu sırada da yerkürenin gölgesi, 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın yüzünü tamamıyla örttü. Türkiye'den de gözlenebilen bu muhteşem doğa olayı saat 20.13'de başladı ve 4 saat sürdü. Bu tarihi ana tanık olmak isteyen kimi vatandaşlar balkonlara çıktı kimisi de boş alanlara koştu. Kanlı Ay'ı izlemek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı. İstanbul'dan da izlenebilen Ay'ın kızıl görüntüye büründüğü tutulma, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

YÜZYILIN EN UZUN "KANLI AY" TUTULMASI ANKARA SEMALARINDAN İZLENDİ

Yüzyılın en büyük ay tutulması olarak belirtilen "Kanlı Ay" tutulması, Ankara semalarından net şekilde izlendi.

21. yüzyılın en uzun ay tutulması olarak nitelendirilen "Kanlı Ay" tutulması, saat 20.13'te başladı. Ankara semalarında net bir şekilde gözlemlenen tutulma, mest eden görüntüler ortaya koydu. Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girmesi sonucu yerkürenin gölgesi Ay'ın görünen yüzünü kapattı. Tutulmanın gece saat 02.30'a kadar sürmesi bekleniyor.

AY KIZILA BÜRÜNDÜ VATANDAŞLAR TELEFONLARINA SARILDI

Dünyanın birçok bölgesinde çıplak gözle izlenebilen Kanlı Ay tutulması Diyarbakır'da da izlenirken, vatandaşlar anı görüntülemek için cep telefonu ve fotoğraf makinalarına sarıldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 27 Temmuz'da 21. yüzyılın en uzun 'Kanlı Ay' tutulmasının yaşanacağını açıklamıştı. Dünya'nın Güneş ile Ay arasına gireceği tutulma sırasında yerkürenin gölgesi 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın görünen yüzünü tamamıyla örtüyor. Türkiye saati ile 20.15'te başlayan 'Kanlı Ay' tutulması Diyarbakır'da da çıplak gözle izlenebildi. Kanlı Ay tutulması başladığı anda vatandaşlar anı ölümsüzleştirmek için cep telefonu ve fotoğraf makinaları ile bol bol fotoğraf çekti. Havanın kararmasıyla birlikte Güneydoğu'nun dört bir yanında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

İSTANBUL'DA KANLI AY TUTULMASI KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

İstanbul'da da izlenebilen Ay'ın kızıl görüntüye büründüğü tutulma, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Dünya'nın Ay'ı tamamen gölgede bıraktığı ve kırmızı renge büründüğü Kanlı Ay tutulması, akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da izlenmeye başlandı. Türkiye saati ile 20.13'de başlayan tutulma, ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek.

İstanbul'un birçok farklı noktasından izlenebilen tutulma, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi, Ortaköy Camii ile birlikte görüntülendi. Kanlı Ay'ı izlemek için vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. Şehrin tarihi güzellikleriyle bir araya gelen "Kanlı Ay", kartpostallık görüntüler oluşturdu.

KANLI AY TEKİRDAĞ'DA DA BÜYÜLEDİ

Tekirdağ'da da izlenebilen Kanlı Ay güzel görüntüler oluşturdu.

Bu akşam meydana gelen yüzyılın en büyük Kanlı Ay tutulması, Tekirdağ'da da büyüleyici görüntüler oluşturdu. Saat 20.13'de başlayan tutulma vatandaşların sahile akmasına neden oldu. Merkez Süleymanpaşa'da vatandaşlar bu büyüleyici görüntüleri çıplak gözle görmek için sahilde aileleriyle birlikte beklemeye başladı. Ay tutulmasının başlamasıyla birlikte cep telefonlarına sarılan vatandaşlar, görkemli görüntüleri çekti.

ÇIPLAK GÖZLE İZLENEN AY TUTULMASI KIRŞEHİR'DE DE İLGİYLE İZLENDİ

Dünya üzerinde çıplak gözle izlenebilen Kanlı Ay tutulması, Kırşehir'de de ilgiyle izlendi.

Cacabey Meydanı'nda ve şehrin önemli merkezi alanlarında toplanan Kırşehirliler, Kanlı Ay tutulmasını heyecanla bekledi. Fotoğrafçılar için unutulmaz görüntüler oluşturan Ay tutulması, İHA objektiflerine de yansıdı.

2018 yılının en önemli gökyüzü olayı olarak görülen Kanlı Ay tutulması, Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen kapamasıyla gerçekleşiyor.

ÇANAKKALE'DE KANLI AY TUTULMASI İLGİYLE İZLENDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi'nde düzenlenen etkinlikle yüzyılın en uzun süreli Kanlı Ay tutulması ilgiyle izlendi.

Çanakkale'de yüzyılın en uzun süreli Kanlı Ay tutulması güzel görüntüler oluşturdu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi'nde düzenlenen etkinlikle Kanlı Ay tutulması ilgiyle izlendi. Ay tutulmasını etkinliğe katılanlar teleskoplarla izleme fırsatı buldu. Vatandaşlar bu anı bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

(Caner Ünver - Ömer Çetin-Murat Başal-İsmail Bulut - İsmail Coşkun -Vedat Bayraktar - Halil Dağ-Enderhan Öz-Murat Yüksel /İHA)
Kanlı Ay Türkiye'den de izlendi
Kanlı Ay Türkiye'den de izlendi
Kanlı Ay Türkiye'den de izlendi