Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Kadir Topbaş, 16 Kasım'da kaldırıldığı özel hastanede entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Kadir Topbaş dün hayatını kaybetti. Cenazesi 09.30'da hastaneden alınarak, Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne  daha sonra da Beyoğlu belediyesi önüne getirildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kadir Topbaş hakkında şu açıklamlarda bulundu:

Bugün Beyoğlu olarak hüzünlüyüz. Kadir Topbaş’ı ebediyete uğurluyoruz. Bütün sevenleri dostları buradan kendisini büyükşehir belediyesine uğurlamıştık. Seveni çok, ağabeyliğin en çok yakıştığı insanlardan birisiydi. Nasihat etmeyi başkanlık yapmaktan çok tercih ederdi. Hep Yunus’tan Mevlana’dan alıntı yaparak konuşmalarını yapardı. Kadir Başkan, ama ondan önce Kadir Ağabey’di. Tüm sevenlerinin, İstanbul’un başı sağ olsun. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun.

Belediye binası önündeki törende konuşan Eski Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Topbaş hakkında şu mesajlarda bulundu:

Bütün İstanbulluların, Türkiye’nin başı sağ olsun. Başkanımız sevilen, sevgiye kıymet veren bir insandı. Büyükşehirde kıymetli hizmetler yaptı, öncülük yaptı. Allah rahmet eylesin. Verdiği nasihatlerle kulağımızı doldurmuştur. İnsanları severek ötekileştirmeden kucaklamamızı nasihat ederdi. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine Allah sabır versin.