Edinilen bilgiye göre Göztepe Özgürlük parkında sabah saatlerinde temizlik yapan Hüseyin Demirci, çöp kutusunun içine bırakılmış bir karton kutuyu fark etti. Kutuyu açan Demirci, bir tişörte sarılı halde bir erkek bebek cesedi görünce büyük şok yaşadı. Hüseyin Demirci'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş çaplı araştırma yaptı.

 

GAZLI BEZ ÖLDÜRDÜ ŞÜPHESİ

İlk incelemeyi yapan ekipler, 1-2 günlük olduğu belirtilen bebeğin boğazının ve ağzının gazlı bezle kapalı olduğunu belirtti. Bebeğin, ağlama sesinin duyulması için ağzının kapatıldığı gazlı bez nedeniyle ölmüş olabileceği ifade ediliyor. Kutuyu bulan Hüseyin Demirci, "Sabah saatlerinde temizlik yaparken kutuyu fark ettim. İçini açtığımda bebek cesedini gördüm. Tişörte sarılıydı. Durumu hemen polise bildirdim. Etrafta kimseyi görmedim" dedi. Henüz göbek bağının bile düşmediği öğrenilen bebek cesedi, savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

BİR BAŞKA CESET KARTAL'DA

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin kadınlar tuvaletinde de bebek cesedi bulundu. Bir erkek bebeğe ait ceset sabah temizlik yapan görevliler tarafından çöp bidonunun içinde bulundu.

 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin tuvaletinde 06.00 sıralarında temizlik yapan görevliler çöp bidonunu boşaltırken bir bebek cesedi buldu. Görevliler durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Hastaneye gelen polis ekipleri inceleme yaptı. İncelemenin ardından bebek cesedi hastane morguna kaldırılırken poliste bebeği çöp bidonuna kimin attığını tespit etmek için çalışma başlattı.

 

Ekipler hastanenin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek bebeği çöpe atan kişi yada kişileri bulmaya çalışıyor. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından bebek cesedi kesin ölüm nedeninin öğrenilebilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.(DHA)