Kadın ve Demokrasi Derneği'nde (KADEM) Kızılay temel  ilk yardım eğitim verildi. 

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, Genç KADEM'in, genel merkezde  düzenlediği ve iki gün süren Kızılay Temel İlk Yardım Eğitimi, KADEM Başkan  Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yönetim kurulu, çalışma ekibi ve Genç  KADEM'lilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim boyunca, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir  durum esnasında olay yerinde ilk olarak yapılması gerekenler, sağlık ekipleri  gelinceye kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyici  ilk müdahale şekilleri, tıbbi araç ve gereç aramaksızın mevcut imkanlarla  yapılabilecek ilaçsız uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

"İLK YARDIM EĞİTİMİNİN ÖNEMİNİ ÇOCUĞUM OLDUKTAN SONRA DAHA İYİ ANLADIM"

 Açıklamada görüşlerine yer verilen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, eğitimle  ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Temel ilk yardım eğitiminin  önemini çocuğum olduktan sonra daha iyi anladım. İlk yardımı herkesin evinde  yapabiliyor olması çok önemli. Bu açıdan KADEM'de böyle bir eğitim veriyor olmak  da çok güzel." ifadelerini kullandı.

Eğitimin ikinci gününde kırık, çıkık, burkulma, havale, yanık,  bayılma, zehirlenme, kalp krizi gibi durumlarda yapılması ve kaçınılması  gerekenler anlatılarak katılımcılarla interaktif bir şekilde sunumlar  gerçekleştirildi. Eğitim sonunda iki gün boyunca anlatılan bilgileri kapsayan  yazılı sınav ve uygulama sınavı yapılarak başarılı olan katılımcılara "Kızılay  Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifikası" verildi.