Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'dan  kaçışlar sürerken teslim olan teröristlerin büyük çoğunluğunu kadınlar  oluşturuyor. Kadın teröristlerin, bölücü terör örgütünde yaşadıkları şiddet ve  taciz, teslim olan teröristlerin ifadelerinde öne çıkıyor.

Örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan "Havin" kod adlı  terörist, örgütte birçok defa taciz ve tecavüze uğradığını anlattı.

Yaşananlara dayanamayarak kaçtığını belirten kadın terörist, 14-15  yaşlarındaki çocukların kandırılarak veya kaçırıldıktan sonra uyuşturucuya  alıştırıldığını, sonra da eylemlerde ön saflarda kullanılarak ölüme itildiğini  söyledi.

 Son dönemde dağılma sürecine giren terör örgütünün, kaçışları ve  teslim olmaları engelleyemediği de teröristin ifadelerine yansıyan bir diğer konu  olarak dikkati çekti.

Örgüte katılımın neredeyse sıfır seviyesine inmesiyle sayıları  gittikçe azalan gruplarda moralsizlik ve huzursuzlukların baş gösterdiğini  belirten kadın terörist, sözde lider kadrosunun da bu duruma engel olamadığını  ifade etti.