Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ABD seçimlerinde rakibi Donald Trump'a rekor fark atan ve başkanlığının ilk döneminde ortalama yüzde 50'lik halk desteği devam eden ABD Başkanı Joe Biden son anketlere göre rekor düşüşle karşı karşıya.

REKOR DÜŞÜŞ

Quinnipiac Üniversitesi'nin yaptığı ankette Biden'ın genel performansını onaylayanların oranı, özellikle ABD'nin Afganistan'dan çekilme fiyaskosu sonrası yüzde 42 olarak belirlendi. Böylece Morning Consult anketinde ağustos başında yüzde 51 olan halk desteği Ağustos sonunda yüzde 42'ye düşmüş oldu. Biden'dan en çok şikayetçi olunan konu ise dış politika oldu.

Ankette kararsız eyalet olarak bilinen Iowa seçmenlerinin yüzde 62'si olumsuz görüş bildirdi. Böylece kararsız eyalette Biden'a halk desteği12 puan düşüş gösterdi.

BIDEN İÇİN BALAYI BİTTİ

Cumhuriyet Parti'sinden Dan Eberhart twitterdan yaptığı paylaşımda "Biden için balayı kesinlikle bitti" yorumunu yaparken, Kasım 2022'de düzenlenecek ara seçimlerde çoğunluğun Cumhuriyetçi Parti'ye geçeceğini de iddia etti.

BEYAZ SARAY SONUCU KOVİD'E BAĞLADI

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise anketlerle ilgili, "Ülke şu anda çok şey yaşıyor ve insanlar hala Kovid tehdidi altında. Bu birçok insanı endişelendiriyor. Başkan'ın pandemi yönetimi onaylasalar da Kovid hala insanların yaşamlarını etkiliyor” dedi.