İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaparken bir şiir okudu.

Akşener'in okuduğu şiirde şu ifadeler yer aldı:

"Kopunca bir büyük savaş
Er tez gider, korkak yavaş
Yüreksize akçayla aş
Erlere meydan görünür”

Sosyal medyada Akşener'in okuduğu şiirdeki "Korkak yavaş" kısmı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a gönderme olarak yorumlanınca akşam saatlerinde İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Bugün TBMM Grup Toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapmış olduğu konuşmasında daha önce de farklı vesilelerle olduğu gibi Merhum Hüseyin Nihal Atsız’a ait bir şiirden bazı alıntılar yapılmıştır. 

İddia: AK Parti'nin Grup Başkanı'ndan partisine sitem dolu sözler: Kaybettiğimize sadece bizim gibi eskiler üzülüyor İddia: AK Parti'nin Grup Başkanı'ndan partisine sitem dolu sözler: Kaybettiğimize sadece bizim gibi eskiler üzülüyor

Ancak söz konusu ifadelerin, kimi çevrelerce amaç ve bağlamından çıkarılarak kıymetli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’la ilişkilendirilmek istendiği görülmüştür. 

Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, böyle bir siyasi manipülasyonun amacına asla ulaşamayacağını önemle belirtmek isteriz."