İYİ Parti’deki dev kriz, partinin önemli yöneticisinin kendisini adli bilişim uzmanı olarak tanıtan bir kişiyi yardımcısı yapmasıyla patlak verdi. Adli bilişim uzmanının bir süre sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten davasının yanında, İstanbul emniyetinde yağma, kasten adam yaralama ve suç örgütü kurmaktan da davası olduğu anlaşıldı.

Turktıme'ın özel haberine göre, uzmanın kardeşinin de, 6 ayrı suçtan davası olduğu anlaşılınca, kritik görevinden uzaklaştırıldı.

Uzman, bunun üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sosyal medyadan hakaretler yağdırmaya başladı.

İYİ Parti lideri Akşener’e verilen başka bir bilgiye göre de  aynı önemli siyasetçinin, evli bir parti görevlisi ile beraber olduğu yönünde olunca, o siyasetçi için Akşener’in “İstifa etsin!” dediği öğrenildi.

İYİ Parti liderini, A Takımı içinde gösterilen siyasetçi ile ipleri koparmasına neden olan bir başka gelişmede, kısa süre önce MHP liderinden randevu talep ettiği ve Bahçeli’nin bunu kabul etmediğini öğrenmesi oldu.

Tüm bu gelişmelerden sonra önemli siyasetçinin, Babacan’ı arayarak "Yeni kuracağınız oluşumda milliyetçi kanadı temsil etmek isterim" dediği ifade ediliyor.

Önemli siyasetçinin yakında İYİ Parti’den kopması bekleniyor.