Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

1) Cildinizi aşağı değil, yukarı doğru hareketlerle temizleyin




Makyajınızı temizlerken veya cilt için serum uygularken dairesel harektleri her zaman yukarı doğru yapın. Bu sayede hem gözenekleriniz daha iyi bir şekilde temizlenir hem de cildinize uyguladığınız serum ya da kremler cildinize daha iyi bir şekilde nüfuz eder.




Bu haber ilginizi çekebilir:




2) Makyaj ürünlerini yukarıdan aşağı doğru hareketlerle uygulayın




Fondöten, pudra vb. kapatıcıları mutlaka aşağı doğru hareketlerle uygulayın. Bu sayede ürünler gözeneklerinizin altına daha az girer ve makyajın cilt katmanınıza daha iyi bir şekilde oturmasına yardımcı olur. 




3) Makyaj yapsanız da yapmasanız da cildinizi temizlemeden uyumayın




Yatmadan önce cildinizi makyajdan arındırmanız en önemli kurallardan biri ancak makyaj yapmasanız bile gün içinde pek çok dış etkene maruz kalan cildinizi temizlemelisiniz. Bir diğer yandan cilt temizliğine geçmeden önce makyajınızı temizlemeli, ardından cilt temizliğine başlamalısınız




4) Düzenli peeling yapın




Cildiniz yağlanmaya eğilimli ise, düzenli peeling yaparak gözeneklerinizi derinlemesine temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında cilt daha fazla yağlanır. Bir diğer yandan cildiniz sivilceye, akneye veya siyah nokta üretimine daha fazla yatkınsa, düzenli peelingler, gözeneklerinizde biriken kirleri ve ölü hücreleri daha iyi bir şekilde temizlemenize yardımcı olur. 




5) Cildinizi mutlaka dinlendirin




Makyaj yapmayı çok sevseniz de en azından haftada bir gün tüm gün boyunca makyajdan uzak durun. Mümkünse, makyajınızı eve döner dönmez temizleyin. Bu sayede hem gözenekleriniz hava alacak, hem de makyaj malzemelerindeki koruyuculardan, parfümlerden uzak bir gün yaşayacaktır.