Dengesi kaybolunca yan yatan vincin tonlarca ağırlıktaki kolu lüks aracı kullanılamaz hale getirdi. Kazada araçta bulunan Elvan Çikolataları Fabrikası'nın sahiplerinden Mustafa Kadiroğlu hafif, şoförü Atıf Göksu ise ağır yaralandı.

Hurdaya dönen otomobilden çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılan iş adamı ve şoförü ticari bir taksiyle özel bir hastaneye gönderilerek tedavi altına alındı. Çikolata fabrikası sahibi Kadiroğlu'nun durumu hafifken şoförünün durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Yaralıların olay yerinden gönderilmesinin ardından olay yerine gelen iki iş makinesi ya yatan vincin kolunu kaldırarak aracı kurtarma çalışmalarına başladı. Bu sırada bazı sürücülerin kaldırılan kolun altından geçerek yollarına devam etmesi üzerine yol trafik ekipleri tarafından kapatıldı.

Kaza nedeniyle Basın Ekspres yolundan Altınyıldız mevkiine katılmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kazaya neden olan ve polis ekipleri tarafından gözaltına alınan vinç operatörünün ilk ifadesinde trafiği engellememek için vincin ayaklarını tam olarak açmadığını bu nedenle de vincin dengesinin kaybolduğunu söylediği öğrenildi./milliyet