Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İşgalci İsrail, Batı Şeria’da saldırılarına devam ediyor. Cenin ve Ramallah’taki baskınlarda 5 Filistinli hayatını kaybetti, 9 Filistinli ise yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cenin’de 2, Kudüs’ün kuzeyinde 3 Filistinlinin “şehit olduğu” belirtildi. Cenin’deki baskınlarda biri yaralı 3 Filistinli de gözaltına alındı. Saldırılara ilişkin yerel medyada yer alan görüntülerde, işgalcilerin çekilmesinin ardından bölgede kan izleri görüldü.

Ölen Filistinlilerin naaşlarından bazılarının alıkonulduğu öğrenilirken, hayatını kaybedenlerden biri dün toprağa verildi. 22 yaşındaki Usame Subh için Burkin beldesinde cenaze töreni düzenlendi.

Filistin bayrakları ile direniş örgütlerine ait flamalar taşıyan binlerce kişinin katıldığı törende, tekbirler getirilip sık sık İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Hamas’ın Batı Şeria sorumlusu Salih el-Aruri, de katliamla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Bunun için ödenecek en büyük bedel ise Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu olacak. Şehitlerin akan her bir damla kanının bedeli olacak.” ifadesini kullanan Aruri, Filistin halkının “şehit vermekten” bıkmayacağını vurguladı.