AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas belediye başkan adayına oy isterken söylediği, "Hilmi Bilgin'e desteğinizi bekliyorum. İnanıyorum ki Hilmi Bey'e vereceğiniz destek, yarın ruz-ı mahşerde yine sizin berat belgelerinizden biri olacaktır diye düşünüyorum." sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta partisinin belediye başkan adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken söylediği sözler nedeniyle tepki çekmişti.

İsmet Yılmaz, o sözleri için İnternethaber'e açıklamalarda bulundu.

Sözlerinin çarpıtıldığını öne süren Yılmaz, "Biz emaneti ehline verin, diyoruz. O zaman doğru bir iş yapmış olursunuz. Bir hayra vesile olan onu yapmış gibidir. Bu aday halk için hizmet ettiğinde onun yapacağı hizmetlere vesile olacak, onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir demek istedik. Biz belediye başkanlarını ayrım yapmaksızın halka hizmet götürsün diye seçiyoruz. Onlar hizmet götürdüğü zaman o hizmette sizler de ortak olacaksanız demek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'Onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecek'

Hiçbir zaman halka ayrımcılık yapmadıklarını belirten Yılmaz, "Biz adayımız Hilmi Bilgin'e güveniyoruz ve yerel yönetimdeki hizmetlerin onun vesilesiyle geleceğine inanıyoruz. Ve onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir diyoruz. Biz halkımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayız" diye konuştu.