Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım 13 Eylül tarihinde belediye tarafından düzenlenen Yazfest adlı organizasyonun sona erdiğini duyururken ilginç fotoğraflar paylaşarak tepki çekmişti. En kötüsü de ırkçı paylaşımları ile sosyal medyada göçmenlere hakaretler eden “sanatçı”yı sahneye çıkarmıştı.

Demet Akalın adlı "sanatçı"nın ırkçı hezeyanlar ile yaptığı paylaşımlarını çabuk unutan belediyeler insan sevmeyen "sanatçıları" etkinliklerine katarak neyi amaçlıyor bilemiyoruz!





Bir kullanıcının Türkçe kelimeleri düzgün kullanmayışına Demet Akalın şu cevabı veriyor.



Gazeteci Adem Metan'ın bir film önerisine balıklama ırkçılık ile atlayıp,



Türkiyeli kadınlara hakaretler yağdıran provokatör Afgan Sunatullah Saadat'ı eleştiren bir paylaşıma Demet Akalın'ın eleştirisi "Kim dur diyecek?" olmuş



Mültecilerin sınır kapılarının açılması ile beraber sınıra yönelmelerini tiye alan ırkçılara Demet Akalın'ın ırkçı cevabı da oldukça tepki çekmişti. 





Bunca ırkçı nefreti ısrarla dile getiren "sanatçıların" AK Partili belediyelerce konuk edilmesi normal görülmüyor. 

Irkçı şiddet ve nefreti körükleyen siyasilerin "sanat" uzantısı olan bu isimlerin etkinliklerden kazandıkları paralar ile lüks evlerinden "kuru ekmeğe" muhtaç insanlara karşı takındıkları söylemleri belediyelerin unutmuş gibi yapmaktan öte, görmesi gerekirdi! 

AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, dindar gençliği yarı çıplak bedenlere hayran hayran bakarken çekilen görseli de gurur duyulacak bir eylemin sonucu olarak paylaşmıştı.

İsmet Yıldırım'ın paylaşımı,



Nasıl keyif alabildi bilmiyoruz ancak Müslüman kimliğe sahip olduğu düşünülen gençlerin hayran kültleri ekseninde yıpratılması Müslümanların tepkisine neden olurken, ‘keyif alınacak değil üzgün olunması gereken bir durum’ yorumları ile karşılandı. 

İsmet Yıldırım'ın organizasyonda kimlerin sahne alıp almayacağını bilmediğini sanmıyoruz. Çünkü geçtiğimiz günlerde belediyelerce yapılan tüm etkinliklerin belediye reisleri tarafından sosyal medya hesaplarında gururla paylaşıldığını gördük.

Yazın sona ermesini "festival çılgınlığı" altında kutlayan belediyelerin, diğer işlere zamanı nasıl kalıyor onu da merak ediyoruz? Sonbaharda yollarda göçükler oluşacak ve yolların en yoğun olduğu vakitlerde onarım işlerine girişecek belediyelerin mazeretleri de "Festivallerden başımızı kaldıramadık" olursa hiç şaşırmayız! 

'Belediyeler insanları sosyal hayatın içine katarak eğlendirmelidir' bunda bir sorun olmadığı aşikar.

Asıl sorun belediyelerin festival organizasyonlarındaki ve etkinliklerindeki sahnelerine hangi isimleri davet ettiklerini bilmiyor olmalarından ya da bilip de umursamamalarından kaynaklanıyor! 

Afganlara ve Suriyelilere yönelik alenen ırkçılık yapan iğreti isimlerin sahne aldıkları ve onları alkışlayanların ise "mültecilere kalkan olduğu" ironisi ise bir başka hayreti uyandırıyor. 

Kaynak: Haksöz Haber