Hasret Yıldırım bu sözleri kendisinin söylemediğini aktararak, bu ifadelerin Atatürk’ün yakın dostu, milletvekili gazeteci ve yazar Falih Rıfkı Atay’ın hatıralarında yer aldığı iddia etti.

Ayasofya’nın açılması kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Hilafet söylemleri ardı ardına gelirken şimdi de Atatürk hedefe oturtuldu.

Ayasofya önünde bir röportaj veren Hasret Yıldırım, röportajda, “Hilafet nereden battıysa oradan kalkacak. Allah’ın izniyle bugün hilafetin kalkışının ilk adımı atıldı” ifadelerini kullandı.

Hasret Yıldırım devamında ise “Falih Rıfkı Atay diye bir sarhoş var. Sarhoş demekten çekinmiyorum. Mustafa Kemal’in içki sofralarının bir numaralı adamıydı. Bunun hatıralarında bir söz var; ‘Ayasofya’nın camiye çevrilmesi demek. Mustafa Kemal’in mezarının açılarak kemiklerinin sokağa atılması demektir.’ İşte Müslümanlar bu şuurda olursa mevzuyu çözerler. Biz bugün o kemikleri sokağa attık. Ama Falih Rıfkı’nın hitabıyla. İşin içinde kanun var ben konuşmaya korkuyorum” ifadelerini kullandı.