Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 55'inci gününde, 70 IŞİD terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından atış yapıldığı açıkladı. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 9 muhalifin şehit olduğu, 24 muhalifin ise yaralandığı bildirildi.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK ROKET TEHDİDİ ENGELLENDİ

Harekat kapsamında, Suriye'nin kuzeyindeki Mare doğusunda yer alan Suran, İhtimalat, Dabık, Tulaylin, Havar En Nahr, Asanbul, Rasm Al Ward, Salihiye ve Hamidiye'de kontrol sağlandı. Dabık'ta kontrolün sağlanmasıyla IŞİD'in Türkiye'ye yönelik roket tehdidi de engellenmiş oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatının" ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin IŞİD'le mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü vurgulandı.

9 NOKTADA KONTROL SAĞLANDI

Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare doğusunda yer alan dokuz meskün mahalde (Suran, İhtimalat, Dabık, Tulaylin, Havar En Nahr, Asanbul, Rasm Al Ward, Salihiye ve Hamidiye) kontrolü sağlandığına dikkat çekilerek kontrol altına alınan bölgelerde mayın/EYP temizleme faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD TÖ mensubu etkisiz hale getirildiği, 9 muhalifin şehit olduğu, 24 muhalifin ise yaralandığı bildirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 146 meskün mahalde (yaklaşık 1.220 km²) kontrol sağlandığı belirtildi.

DABIK'TA KONTROLÜN SAĞLANMASIYLA ROKET TEHDİDİ ENGELLENDİ

Dabık'ta kontrolün sağlanması ile birlikte; IŞİD TÖ tarafından topraklarımıza yönelik Katyuşa roketi tehdidi engellendiği, Kilis ile Karkamış arasındaki hudut güvenliği büyük ölçüde sağlandığı, Azez-Mare hattı ile Rai güneyi arasındaki bölge birleştirilerek, doğu-batı ve kuzey-güney istikametlerindeki yol şebekeleri kontrol altına alınmış ve hareket serbestisi sağlandığı vurgulandı.