Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İBB'nin kurban bağışı tepkisinin ardından İçişleri Bakanlığı'ndan "İstanbul Vakfı'nın yardım toplama kampanyasına izin verilmiştir" açıklaması yapıldı.

NE OLMUŞTU ?

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 30 yıllık İstanbul Vakfı'na, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırma kampanyasına izin vermedi. İmamoğlu karara "Bu bayramda yüzlerin gülmesini istemeyen bir kişi var" diyerek tepki göstermişti.

İstanbul Valiliği 25 Haziran 2021 tarihli yazısı ile yardım toplama kampanyası başvuru talebinin uygun bulunmadığını İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na bildirdi. Yazıda talebin neden uygun bulunmadığına ilişkin bir açıklama yer almadı, sadece 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun maddelerine atıf yapıldı.

Sosyal medya hesabından videolu bir açıklama paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tüm bağış ve dağıtım hesabının eksiksiz olarak gerekli mercilere sunulduğunu anlatan İmamoğlu “Bu Kurban Bayramı'nda da bu ulvi amaçla yola çıktık. İstanbul Vakfımız, yine devletimizden bağış toplamak için izin istedi. 27 Nisan gününden beri, tam 2 ayı aşkın süredir bekletildik ve sonunda bu hayırlı yola çıkmamız için vakfımıza izin verilmedi. ‘Hayır sen kurban bağışı toplayamazsın' denildi. Hiçbir gerekçe yok. Bu kararı aklımız da vicdanımız da anlamakta güçlük çekiyor” dedi.