Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) şaibeli İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından mazbatası geri alınan CHP'li Ekrem İmamoğlu, uluslararası medya kuruluşlarına arka arkaya röportaj veriyor.

Alman menşeili DW Türkçe ve WDR Cosmo, İngiltere merkezli BBC Türkçe, The Guardian ve The Times'a ardı ardına demeç veren İmamoğlu, İstanbul'da oyların organize bir şekilde çalındığına hiç değinmeden bol bol 'demokrasi' nutukları attı; muhabirlerin kendisini Erdoğan'la karşılaştırmasından duyduğu memnuniyeti ise gizleme gereği duymadı.

Demeçlerinde sık sık 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorularıyla karşılaşan İmamoğlu, bu algıyı körüklemek için fikir birliği içerisinde hareket eden Avrupa basınının tavrından oldukça mutlu. Çünkü Batı basını onu 2023 yılı için Erdoğan'a rakip olarak lanse etmeye başladı bile.

TUTUKLANACAKMIŞ HELALLİK ALMIŞ!

Son 10 yıldır Türkiye'de baskıcı bir yönetim olduğu algısı oluşturmak için düzinelerce düzmece habere imza atan Alman devlet televizyonu Deutsche Welle (DW), İmamoğlu ile röportajında yine maharetlerini sergiledi.

Siyasi muhalif olmasından ötürü İmamoğlu'nun sanki tutuklanabileceği algısını yerleştirmeye çalışan DW, muhatabına "Tutuklanmaktan korkuyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Pası alan İmamoğlu ise tam da Almanların beklediği cevabı verdi: "Evden, çocuklarımdan, eşimden, annemden, babamdan, kardeşimden helallik alıp çıktım. Bunun anlamını, aslında ne demek istediğimi toplum anlıyor."

ÇALINAN OYLARA HİÇ DEĞİNMİYOR

İmamoğlu, İngiliz The Times gazetesine verdiği demeçte ise Türkiye'de demokrasinin tehlike altında olduğunu iddia ederek, "Türkiye hâlâ bir demokrasi ancak mücadele ve çalışma gerektiriyor. İnsanlardaki bu olağanüstü inancı görüyorum; ben onların sadece yüzüyüm ve sesiyim" dedi.