Bursa'da Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde 'Türkiye'nin Yakın Tarihi' konulu konferans gerçekleştirildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı yoğun ilgi ile karşılaştı.

Konuşmasında devletlerin çökme nedenlerini anlatan Ortaylı, ABD Başkanı Donald Trump için de olay açıklamalarda bulundu.

"TRUMP, DÜNYA GÖRÜŞÜ İTİBARİYLE CAHİL"

İlber Ortaylı, FETÖ gibi yapılanmaların arkasında ABD'de bulunan bir mekanizmanın olduğunu ifade ederek, "Ne diye Trump gibi biri ya da madam Clinton gibi bir kadın, buradaki herifleri tutuyor. Trump zaten bir kovboy kadar cahil, işletme okumuş ama dünya görüşü itibari ile cahil bir adam. Etrafındaki müşavirleri, sekreterleri, bakanları fazla bir şey değiller. O Clinton dediğimiz hatun güzel, akıllı. Bir kocası var halktan çıkma fakat kendisi iyi bir üniversitede okudu. İstediği kadar seçkin olsun, ağzı laf yapar car car bir kadın. Ne işi var bunları tutacak orada, bir mekanizma var ki tutuyor. Önemli bir şey bu, onun üzerinde durulması gerekiyor" diye konuştu.