12'nci Cumhurbaşkanı için muhalefetin çatı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, aşırı milliyetçi yayınlarıyla bilinen ve son baskısında "Ekmeleddin'e Neden Evet?" başlığıyla çıkan Türksolu dergisi ile önceki gün Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki turu sırasında poz vermesi sosyal medyada tepki çekti.

Twitter'a yazan birçok kişi "Danışmanları uyarmıyor mu?" diye sordu. Ayrıca "Türksolu gibi faşist bir dergi ile poz veren çatı aday sandıkta gereken cevabı alacaktır!", "Hrank Dink öldürüldüğünde 'Hoş gidişler ola' diyen Türksolu Dergisi ile poz veren Ekmeleddin? Solcular ne der?" ve "Bu pozla kampanya sürecini noktalamıştır... Çatıcılara geçmiş olsun!" gibi yorumlar yer aldı. Farklı kesimleri rencide eden manşetleriyle bilinen dergi, daha önce "Ordu Göreve", "Kürtlerden Alışveriş Yapmayın", "Fethullah Müslüman mı?", "Devlet Dersimliler'den değil Dersimliler devletten özür dilesin" gibi kapaklarla çıkmıştı. Dergi Muhsin Yazıcıoğlu öldüğünde de "İyi bilmezdik" manşeti ile çıkmıştı. Dergi 2011'in kasım ayında Atatürk büstü önündeki PKK'lı cesetlerini kapağına taşıyarak, fotoğraflar için "İşte Özlenen Fotoğraf" diye yazmıştı. 

'Özal gibi geleceğiz'
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu dün Aydın'da programlara katıldı. Adayların imkanları arasında orantısız farklar bulunduğunu belirten İhsanoğlu, "Turgut Özal gibi Hakk'ın ve halkın desteği ile geleceğiz" ifadesini kullandı. İhsanoğlu, Türkiye'de cumhurbaşkanlığının belli makamlara tahsis edilmediğini, her kesimden insanın bu makamı temsil edebileceğini kaydetti.